Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το σαββατοκύριακο των μανιταρόφιλων

Εικόνα του άρθρου Το σαββατοκύριακο των μανιταρόφιλων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2017, 13:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

O Σύλλογος Μανιταρόφιλων Ηπείρου κλείνει τα δέκα του χρόνια. Γι αυτό και η καθιερωμένη πια γιορτή μανιταριού που γίνεται κάθε χρόνο στο Ζαγόρι, έχει μια επιπρόσθετη σημασία για τον σύλλογο.

Αυτό το σαββατοκύριακο, αναμένονται λοιπόν μανιταρόφιλοι από όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στα Άνω Πεδινά, στη Λαμπριάδειο Σχολή, θα ξεκινήσει το  βράδυ της Παρασκευής 9 Ιουνίου, με μανιταροκουβέντα και μια συναυλία των «Χαγιάλ». Το Σάββατο 10 Ιουνίου, θα γίνει μια μανιταροεξόρμηση σε δάση της περιοχής για αρχάριους και μη. Στις 18:00, θα γίνουν εισηγήσεις του Γιώργου Κωνσταντινίδη και του Άγγελου Παπαδημητρίου, ενώ θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τον Θανάση Ντίνο και τον Βασίλη Νάκκα, πρόεδρο και μέλος αντίστοιχα του διοικητικού συμβουλίου. Την ψυχαγωγία θα αναλάβουν αμέσως μετά οι «Manitarock» και οι «Μουκλιόμος», ενώ θα προσφέρεται δωρεάν μανιταρόσουπα.

Η γιορτή θα συνεχιστεί και στις 11 Ιουνίου, στους Μηλιωτάδες αυτή τη φορά. Εκεί, στις 10:30 θα γίνει διαγωνισμός για το καλύτερο τρουφόσκυλο, ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα συμμετέχει στην ανεύρεση τρούφας (υπόγειο μανιτάρι) η Πέπα το γουρουνάκι (κι όμως… Τα γουρούνια θεωρούνται οι καλύτεροι ανιχνευτές τρούφας). Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία τρούφας με σούπα και ομελέτες, ενώ οι γυναίκες του χωριού θα προσφέρουν ζαγορίσιες πίτες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back