ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Οι ΗΠΑ κήρυξαν εμπορικό πόλεμο

Εικόνα του άρθρου Ρωσία: Οι ΗΠΑ κήρυξαν εμπορικό πόλεμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/08/2017, 21:04
ΚΟΣΜΟΣ

«Για κήρυξη εμπορικού πολέμου» κατηγορεί η Ρωσία τις ΗΠΑ μετά την υπογραφή του Ντόναλντ Τραπ των κυρώσεων εναντίον της Μόσχας.

«Η υπογραφή του Αμερικανού προέδρου προκαλεί πολλές συνέπειες. Αρχικά τελειώνουν οι ελπίδες βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών. Δεύτερον, πρόκειται για κήρυξη εμπορικού πολέμου. Και τρίτον η κυβέρνηση Τραμπ αποδείχτηκε ανίκανη σε ταπεινωτικό βαθμό απέναντι στο Κογκρέσο», έγραψε στο facebooοk ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατήγγειλε επίσης την «επικίνδυνη» και «κοντόφθαλμη» πολιτική της Ουάσιγκτον.

«Πρόκειται για μια κοντόφθαλμη πολιτική γραμμή και επιπλέον επικίνδυνη που θέτει τον κίνδυνο της υπονόμευσης της σταθερότητας (στην κόσμο) για την οποία η Μόσχα και η Ουάσιγκτον είναι κυρίως υπεύθυνες» τονίζεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο, όπου προστίθεται ότι η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει σε αυτές τις «εχθρικές ενέργειες».

Οι κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν στόχο να πλήξουν τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στην Κομισιόν, με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να δηλώνει πως αν πληγούν τα συμφέροντα της Ένωσης και των χωρών που δρουν στη Ρωσία, τότε θα υπάρξουν αντίμετρα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back