Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Γνωστός στρατιωτικός μπλόγκερ νεκρός από έκρηξη σε καφετέρια

Εικόνα του άρθρου Ρωσία: Γνωστός στρατιωτικός μπλόγκερ νεκρός από έκρηξη σε καφετέρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2023, 01:04
ΚΟΣΜΟΣ

Ένας εξέχων φιλοπόλεμος Ρώσος στρατιωτικός μπλόγκερ σκοτώθηκε σε έκρηξη σε καφετέρια στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας.

Ο Βλάντλεν Τατάρσκι, το πραγματικό του όνομα ήταν Μαξίμ Φόμιν, είχε περισσότερους από 560.000 ακόλουθους στο Telegram και ήταν ένας από τους πιο επιδραστικούς στρατιωτικούς μπλόγκερ της χώρας.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη. Επικαλούμενο πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, το πρακτορείο ειδήσεων RIA ανέφερε ότι η βόμβα ήταν κρυμμένη σε ένα άγαλμα που είχε δοθεί στον Τατάρσκι σε κουτί ως δώρο. Δεν υπήρξε καμία ένδειξη για το ποιος ήταν υπεύθυνος.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια έκρηξη και τραυματίες στον δρόμο.

Ο μπλόγκερ, ο οποίος ταξίδευε συχνά με τα ρωσικά στρατεύματα στις γραμμές του μετώπου, αναδείχθηκε ως ένας από τους πιο ηχηρούς επικριτές του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας τον τελευταίο χρόνο για την αδυναμία του να επιτύχει στρατιωτικά κέρδη στην Ουκρανία.

Αν ο Τατάρσκι ήταν στόχος της έκρηξης, τότε θα πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία ατόμου σε ρωσικό έδαφος, που σχετίζεται με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Ντάρια Ντούγκινα, κόρη ενός υπερεθνικιστή Ρώσου ιδεολόγου, σκοτώθηκε όταν μια βόμβα ανατίναξε το Toyota Land Cruiser που οδηγούσε. Η Ρωσία κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ότι πραγματοποίησαν τη δολοφονία, αλλά η Ουκρανία αρνείται την ανάμειξή της.

The Guardian. Φωτογραφία: AP


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back