ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Σύλληψη ύποπτης για τη δολοφονία του μπλόγκερ Τατάρσκι

Εικόνα του άρθρου Ρωσία: Σύλληψη ύποπτης για τη δολοφονία του μπλόγκερ Τατάρσκι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2023, 15:20
ΚΟΣΜΟΣ

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε τη Δευτέρα μια γυναίκα ως ύποπτη για την παράδοση βόμβας που σκότωσε σε καφετέρια στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης, τον στρατιωτικό μπλόγκερ, Βλαντλέν Τατάρσκι, θερμό υποστηρικτή του πόλεμου της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, η κορυφαία κρατική υπηρεσία ποινικών ερευνών, δήλωσε ότι η Ντάρια Τρεπόβα συνελήφθη ως ύποπτη για συμμετοχή στη δολοφονία του Τατάρσκι. Η Τρεπόβα, μια 26χρονη κάτοικος της Αγίας Πετρούπολης, είχε συλληφθεί στο παρελθόν επειδή συμμετείχε σε αντιπολεμικές συγκεντρώσεις.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανέφερε αρχικά ότι η σύλληψή της έγινε αργά την Κυριακή, αλλά αργότερα ανέφερε ότι διέφευγε, ενώ η μητέρα και η αδελφή της κλήθηκαν για ανάκριση. 

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η βόμβα ήταν κρυμμένη σε μια προτομή του μπλόγκερ που του είχε δώσει η ύποπτη ως δώρο λίγο πριν από την έκρηξη. Επίσης στα μέσα ενημέρωσης κυκλοφόρησε ένα βίντεο που φαινόταν να δείχνει τον Τατάρσκι, με το μικρόφωνο στο χέρι, να του χαρίζει ένα άγαλμα ενός στρατιώτη με κράνος. Το βίντεο ανέφερε ότι η έκρηξη συνέβη λίγα λεπτά αργότερα.

Άλλες αναφορές ανέφεραν ότι η Τρεπόβα μπορεί να μην γνώριζε ότι η προτομή περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό και ότι χρησιμοποιήθηκε από εκείνους που σκηνοθέτησαν την επίθεση.

Στο μεταξύ τους 32 έφτασαν οι τραυματίες από τη χθεσινή έκρηξη στην καφετέρια, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA                           

Πηγή: BBC, AP. Φωτογραφία: Alexander Demyanchuk/TASS


                           

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back