Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ρωσία: Σε δίκη ο μπλόγκερ που κυνηγούσε Pokemon στην εκκλησία

Εικόνα του άρθρου Ρωσία: Σε δίκη ο μπλόγκερ που κυνηγούσε Pokemon στην εκκλησία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2017, 23:18
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ένας 22χρονος Ρώσος μπλόγκερ αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης επτά ετών επειδή κυνηγούσε Pokemon μέσα στην Εκκλησία, ενώ στη συνέχεια ανάρτησε το βίντεο στο Youtube.

Ο Ρουσλάν Σακαλόφσκι, η δίκη του οποίου ξεκίνησε σήμερα κατηγορείται για υποκίνηση μίσους και εξύβριση των θρησκευτικών αισθημάτων των πιστών.

Ο 22χρονος βιντεοσκόπησε το κυνήγι των Pokemon στην εκκλησία το περασμένο καλοκαίρι. Κατά τη διάρκεια του «κυνηγιού» ακουγόταν μια μελωδία που παρέπεμπε σε μια προσευχή, διανθισμένη ωστόσο με ύβρεις. Κατόπιν βγήκε από τον ναό και είπε ότι λυπάται που «δεν μπόρεσε να πιάσει το σπανιότερο Pokemon: τον Ιησού».

Η ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας κατηγόρησε τον μπλόγκερ για βλασφημία για το βίντεο που κατέγραψε στον καθεδρικό ναό του Εκατερίνμπουργκ, ο οποίος χτίστηκε στο σημείο που εκτελέστηκε το 1918 ο τελευταίος τσάρος της Ρωσίας Νικόλαος Β΄ και η οικογένειά του.

Ο Σακαλόφσκι, δήλωσε αθώος, ενώ επισήμανε ότι ανήρτησε το βίντεο στο YouTube για να πυροδοτήσει την κριτική και τον διάλογο.

«Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω οποιονδήποτε», υποστήριξε ο νεαρός ενώπιον του δικαστηρίου, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος να ζητήσει συγγνώμη, εάν προσέβαλε κάποιον, όπως ειπώθηκε κατά την διάρκεια της δίκης που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Life News.

«Δεν ζήτησα από κανέναν να παρακολουθήσει τα βίντεό μου» δήλωσε ο ίδιος σε ένα διάλειμμα της δίκης του. 

Η ΜΚΟ Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τη Ρωσία να αφήσει ελεύθερο αμέσως τον μπλόγκερ, κρίνοντας πως πρόκειται για κρατούμενο συνείδησης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back