ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Αποσύρονται οι κατηγορίες κατά του Πριγκόζιν

Εικόνα του άρθρου Ρωσία: Αποσύρονται οι κατηγορίες κατά του Πριγκόζιν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2023, 15:38
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ρωσικές αρχές αποσύρουν τις κατηγορίες κατά του αρχηγού των μισθοφόρων του Γιεβγκένι Πριγκόζιν και άλλων εμπλεκομένων στην ένοπλη εξέγερση.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), δήλωσε ότι από την έρευνά της διαπίστωσε ότι όσοι συμμετείχαν στην ανταρσία «έπαυσαν τις δραστηριότητες που αποσκοπούσαν στη διάπραξη του εγκλήματος».

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το Κρεμλίνο δεσμεύτηκε να μην ασκήσει δίωξη κατά του Πριγκόζιν και των μαχητών του, αφού σταμάτησε την εξέγερση το Σάββατο, παρόλο που ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τους είχε χαρακτηρίσει προδότες.

Η κατηγορία της οργάνωσης ένοπλης ανταρσίας επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών. Η απαλλαγή του Πριγκόζιν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον τρόπο που το Κρεμλίνο αντιμετωπίζει όσους οργανώνουν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης στη Ρωσία έχουν τιμωρηθεί με μεγάλες ποινές φυλάκισης και εκτίουν την ποινή τους σε σωφρονιστικές αποικίες που είναι διαβόητες για τις σκληρές συνθήκες που επικρατούν.

Η τύχη του Πριγκόζιν παραμένει μυστήριο. Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ο Πριγκόζιν θα εξοριστεί στη γειτονική Λευκορωσία, αλλά ούτε ο ίδιος ούτε οι αρχές της Λευκορωσίας το επιβεβαίωσαν αυτό.

Σύμφωνα με το ανεξάρτητο παρατηρητήριο Belarusian Hajun ένα επιχειρηματικό αεροσκάφος που φέρεται να χρησιμοποιεί ο Πριγκόζιν προσγειώθηκε κοντά στο Μινσκ το πρωί της Τρίτης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back