ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Rural Incubators, «Ψηλά Βουνά» και ιδέες βιώσιμης ανάπτυξης

Εικόνα του άρθρου Rural Incubators, «Ψηλά Βουνά» και ιδέες βιώσιμης ανάπτυξης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2023, 18:33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

To Impact Hub Athens φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια δράσης στο πεδίο της επιχειρηματικότητας, με στόχο τη δημιουργία λύσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη και συνεργάζεται με την Κοιν.Σ.Επ. «Τα Ψηλά Βουνά» που εδρεύει στο Δεμάτι, στο Ζαγόρι.

Το πρόγραμμα Rural Incubators, σύμφωνα με το Impact Hub (που συνεργάζεται με το ίδρυμα της Google), «απαντά στην ανάγκη για ισχυροποίηση των τοπικών επιχειρηματικών οικοσυστήματων και γίνεται ένα σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των περιοχών της ελληνικής περιφέρειας».

Από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου, φορείς και επιχειρηματικές ομάδες μπορούν να καταθέσουν τις δικές τους ιδέες  και προτάσεις για λύσεις που προωθούν τη βιωσιμότητα   στα open calls που αφορούν διαφορετικές περιοχές και έτσι να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους σε προγράμματα επιχειρηματικής ενίσχυσης/ενδυνάμωσης από τον Νοέμβριο 2023 έως τον Φεβρουάριο 2024.

Μπορείτε να βρείτε τις αιτήσεις και τα κριτήρια επιλογής για κάθε περιοχή ξεχωριστά εδώ, όπως ορίζονται από τους φορείς του δικτύου:

Την  κοινότητα των Rural Incubators αποτελούν 8 φορείς. Τα πρώτα Open Calls ξεκινούν από τους: Τα Ψηλά Βουνά - Βόρεια/Νότια Πίνδος, τη Bizrupt NGO - ΠΕ Ρεθύμνου, τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας - Φλώρινα/Δυτική Μακεδονία, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α., την Εταιρεία Ανάπτυξης & Προόδου Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, και το LightHub - Επιμελητήριο Έβρου.

Παράλληλα, καλλιεργείται η δημιουργία επιχειρηματικών οικοσυστημάτων για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα στην Καλαμάτα και τα νότια Τζουμέρκα, σε συνεργασία με την ΚοινΣΕπ ΦΑΟΣ και το Μπουλούκι, αντίστοιχα.

Στις 27/09 ώρα 11.00-13.00 στους χώρους της Symbeeosis στην Παιανία, θα πραγματοποιηθεί  το launch event του προγράμματος με τη συμμετοχή της ομάδας του Impact Hub Athens και εκπροσώπων των Rural Incubators, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα, τις τοπικές ανάγκες και τους στόχους, σε μια συζήτηση για το πώς μπορούμε να αναπτύξουμε μια βιώσιμη, ανθεκτική και συμπεριληπτική οικονομία με έμφαση στην Περιφέρεια της Ελλάδας.

Για την απαραίτητη επιβεβαίωση συμμετοχής, εδώ: https://athens.impacthub.community/form/registration

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back