Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Reservation dogs: Τα σκυλιά του κ. Γουατίτι

Εικόνα του άρθρου Reservation dogs: Τα σκυλιά του κ. Γουατίτι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/11/2021, 22:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο Ταΐκα Γουατίτι τείνει να γίνει ο πιο ζόρικος τύπος στην ειδεχθή και ενίοτε φλώρικη βιομηχανία του Χόλιγουντ. Μετά το JoJo Rabbit, στο οποίο απέδειξε ότι κατέχει την πλάκα, ακόμα και όταν αυτή είναι δύσκολη, έχει εξαρθρώσει πλευρά με το γέλιο του What we do in the Shadows, του άνετα πιο ωραίου κωμικού sitcom, από όταν έλαβε τέλος το Brooklyn Nine Nine.

Το Reservation dogs, με τον επιτηδευμένο τίτλο που «κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει…» είναι ένα ακόμα «παιδί» του, την κηδεμονία του οποίου μοιράζεται με τον Στέρλιν Χάριο.

Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή ή δωρεά, εδώ:

Το RD λοιπόν είναι ήρεμα ξεκαρδιστικό. Λαμβάνει χώρα στην Οκλαχόμα, σε μια κοινωνία native americans, Ινδιάνων δηλαδή, αυτών που οι λευκοί κυνήγησαν και εξολόθρευσαν.

Οι τέσσερις ήρωες και γενικά, οι ηθοποιοί που στρατολόγησαν οι δημιουργοί, είναι επίσης natives, όπως άλλωστε και ο Χάριο.

Όλα θυμίζουν κάτι στη σειρά, αλλά δεν είναι. Από το προφανές του τίτλου και τη διάθεση να μεταγγιστεί λίγη από την trash ατμόσφαιρα των πρώιμων ταραντινικών ταινιών, μέχρι κάποιες λεπτομέρειες που παραπέμπουν στο Willow (αν δεν ξέρετε το Willow, συγγνώμη, δεν μπορούμε να συζητήσουμε…), συνθέτουν ένα γλυκόπικρο υπόβαθρο. Μπροστά σε αυτό, συμβαίνουν απλά γενικά πράγματα, τα οποία όμως περιγράφονται αδρά και… αστεία.

Τα τέσσερα τυπάκια λοιπόν, θέλουν να φύγουν από την Οκλαχόμα και να πάνε στην Καλιφόρνια. Ως εκ τούτου, κάνουν όποια αηδιαστική απάτη και παρανομία τους προκύπτει, αλλά ενίοτε προσπαθούν να τη μπαλώσουν και να διορθώσουν την αδικία.

Όλα αυτά «ντύνονται» με πολύ χαρακτηριστικούς δεύτερους ρόλους (αλλά ποοοολύ χαρακτηριστικούς) και την τρομερή μουσική που, ως συνήθως, συνοδεύει τις σειρές του Γουατίτι.

Δείτε λοιπόν το Reservation dogs, που κατατάσσεται στην κατηγορία «Atlanta» των κωμικών σειρών. Α, επίσης, το Willow γίνεται τηλεοπτική σειρά το 2022…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back