Λυκ πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Ρεκόρ κρουσμάτων σε Γερμανία και Γαλλία

Εικόνα του άρθρου Ρεκόρ κρουσμάτων σε Γερμανία και Γαλλία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/08/2020, 12:55
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία κατέγραψε τις τελευταίες 24 ώρες 1.707 νέα κρούσματα του κορονοϊού, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Βάσει των δεδομένων του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη Γερμανία ανέρχεται σε 228.621, ενώ χθες καταγράφηκαν δέκα ακόμη θάνατοι από covid-19, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 9.253.

Τις τελευταίες εβδομάδες στη Γερμανία παρατηρείται άνοδος των κρουσμάτων. Μέχρι πρότινος οι ημερήσιοι απολογισμοί παρέμεναν περίπου στα επίπεδα που καταγράφονταν τον Μάιο, όταν είχε ξεκινήσει η αναζωπύρωση της επιδημίας του κορονοϊού.

Με 1.707 νέα κρούσματα η χώρα βρίσκεται ξανά στα επίπεδα του τέλους Απριλίου, μιας περιόδου που τότε θεωρούνταν κορύφωση της επιδημίας.

Το ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στη Γερμανία, λίγα περισσότερα από 6.000, είχε καταγραφεί στις αρχές Απριλίου.

Οι αρχές εντείνουν τις προειδοποιήσεις τους μπροστά στην άνοδο των μολύνσεων, οι οποίες συνδέονται κυρίως με πολλούς Γερμανούς που επιστρέφουν από διακοπές στο εξωτερικό.

Η κατάσταση αυτή ώθησε τη γερμανική κυβέρνηση να κηρύξει σχεδόν όλη την Ισπανία και μέρος των Βαλκανίων, περιοχές που επιλέγουν οι Γερμανοί τουρίστες, επικίνδυνες περιοχές και να υποβάλλει σε τεστ για κορονοϊό αλλά και καραντίνα όσους επιστρέφουν από εκεί.

«Ο διπλασιασμός των (νέων) κρουσμάτων» που παρατηρείται κατά μέσο όρο καθημερινά «σε όλη τη Γερμανία τις τρεις τελευταίες εβδομάδες» αποτελεί «μια εξέλιξη η οποία δεν πρέπει να συνεχιστεί, αλλά την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε», προειδοποίησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Παράλληλα κάποιοι ειδικοί εκτιμούν ότι η μεγάλη άνοδος του αριθμού των διαγνωστικών τεστ που διενεργούνται στη χώρα επίσης εξηγεί την άνοδο των κρουσμάτων της covid-19.


Στη Γαλλία

Περισσότερα από 3.700 νέα κρούσματα της Covid-19 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Γαλλία, στον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό για τη χώρα από τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γενική διεύθυνση υγείας (DGS).

Με βάση αυτήν την καταμέτρηση, καταγράφηκαν 3.776 κρούσματα σήμερα, από 2.238 την Τρίτη. Από τον Μάιο, το όριο των 3.000 μολύνσεων είχε ξεπεραστεί μόνο δύο φορές, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Συνολικά, μέσα σε μία εβδομάδα, έχουν βρεθεί θετικοί στον νέο κορονοϊό 16.747 άνθρωποι στη Γαλλία. Πάντως, οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία έχουν μειωθεί στους 4.806, από 4.823 χθες.

Οι νεκροί από την Covid-19 ανέρχονται σε 30.468, μετά τον θάνατο άλλων 17 ανθρώπων το τελευταίο 24ωρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back