ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πυροσβέστες: Στα συνδικαλιστικά αιτήματα πήραν… πρόστιμα

Εικόνα του άρθρου Πυροσβέστες: Στα συνδικαλιστικά αιτήματα πήραν… πρόστιμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/10/2021, 17:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων καταγγέλλει ότι ο υπαρχηγός του σώματος τιμώρησε τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της με χρηματικό πρόστιμο για «έλλειψη υπηρεσιακής αγωγής, ψευδή δήλωση από πρόθεση και βλάβη της υπηρεσίας».

Επίσης, εκκρεμεί και άλλη πειθαρχική διαδικασία σε βάρος των δύο στελεχών.

Αφορμές για τις πειθαρχικές ποινές είναι κινήσεις που έκανε η Ένωση, μετά από παράπονα πυροσβεστών για τα ρεπό που δεν έπαιρναν. «Επειδή με τον διοικητή της Κόνιτσας υπήρξε διαφωνία, προσφύγαμε στη νόμιμη συμφιλιωτική διαδικασία, ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας» αναφέρουν οι πυροσβέστες. Καταγγέλλουν δε τον διοικητή της πυροσβεστικής στην Κόνιτσα ότι κατόπιν, ζήτησε την πειθαρχική τους δίωξη.

Άλλο περιστατικό είναι έγγραφο προς τον υπαρχηγό του σώματος σχετικά με την ισότιμη αντιμετώπιση των υπαλλήλων στις μετακινήσεις.

Αναφέρουν ότι αυτός «ουσιαστικά δεν απάντησε, εκλαμβάνοντας ίσως εσφαλμένως ότι εμείς δεν εκπροσωπούμε μόνιμους πυροσβέστες και επομένως, δεν νομιμοποιούμαστε καν να υποβάλλουμε αιτήματα», οπότε έστειλαν νέο έγγραφο.

Αντί για απάντηση, πήραν κλήση σε απολογία, όπως τονίζουν. Ζητάνε να διευκρινιστεί αν τελικά είναι όντως ελεύθερος ο συνδικαλισμός στο σώμα και απευθύνουν τη διαμαρτυρία τους στα κόμματα, στους βουλευτές, υπουργούς, την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back