Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πυροσβέστες: «Όχι» στην κατάσβεση… ντελίβερι

Εικόνα του άρθρου Πυροσβέστες: «Όχι» στην κατάσβεση… ντελίβερι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/08/2017, 12:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου, με επιστολή της στον αρχηγό της Πυροσβεστικής, διαμαρτύρεται για τις μετακινήσεις προσωπικού και οχημάτων. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «οχήματα κλήθηκαν να μεταβούν για ενίσχυση στην φωτιά στο νησί της Ζακύνθου και κατέληξαν να κάνουν υπηρεσία σε σταθμούς της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας για πάνω από 5 ημέρες . Στην πρόσφατη φωτιά στην Κέρκυρα οχήματα και προσωπικό από την Ήπειρο κλήθηκαν για 4 ημέρες να συνδράμουν εκεί. Στην φωτιά στις Σπέτσες μετακινήθηκαν ομάδες πεζοπόρων από τα Ιωάννινα». Προσθέτουν ακόμα ότι πυροσβέστες από τα Γιάννενα έφτασαν μέχρι τη Μυτιλήνη, αλλά όταν έφτασαν διατάχτηκαν να επιστρέψουν γιατί η φωτιά είχε σβηστεί.

«Σας μεταφέρουμε το αίσθημα αγανάκτησης που έχει δημιουργηθεί στους συναδέλφους για την στοχοποίηση της Περιφέρειας Ηπείρου με τις  άσκοπες συνεχόμενες μετακινήσεις  καθώς σίγουρα δεν υπάρχει ενημέρωση προς την φυσική μας Ηγεσία για την  της περιφέρειας μας» τονίζουν οι πυροσβέστες, καταγγέλλοντας ότι η Ήπειρος «σαν περιφέρεια λανθασμένα θεωρείται ότι έχει χαμηλό κλιματολογικό δέκτη, με το δύσβατο ορεινό όγκο που διαθέτουμε  και τις κλιματολογικές αλλαγές οι φωτιές είναι δύσκολες στην περιφέρεια μας και σε συνδυασμό με τα ακινητοποιημένα οχήματα που έχουμε η οποιαδήποτε μετακίνηση οχημάτων και προσωπικού μας αφήνει ‘γυμνούς’» .

Επίσης, τονίζουν ότι στην Αλβανία επιχειρούν δύο αεροσκάφη, «τα οποία θα μπορούσαν να συνδράμουν στην περιφέρεια μας σε περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς».  Στο μεταξύ, με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι, ευχαριστεί την ελληνική κυβέρνηση για τη συνδρομή των αεροπλάνων στην πυρκαγιά του Αυλώνα. Τα δύο αεροσκάφη τύπου «PZL» έκαναν χτες 3 εξόδους στην περιοχή της πυρκαγιάς συμπληρώνοντας 12 ώρες πτήσης. Συνολικά, από την περασμένη Πέμπτη έχουν πραγματοποιήσει 14 εξόδους συμπληρώνοντας 30 ώρες πτήσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back