Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Πυρκαγιά σε πλοίο με 538 επιβάτες (upd)

Εικόνα του άρθρου Πυρκαγιά σε πλοίο με 538 επιβάτες (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2019, 11:55
ΗΠΕΙΡΟΣ

Πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία εκδηλώθηκε στο γκαράζ του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Olympic Champion, στο οποίο επέβαιναν 538 επιβάτες, 75 μέλη πληρώματος και 293 οχήματα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Η αποβίβαση των επιβατών ξεκίνησε στις 08:20 και ήδη η φωτιά σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση είναι υπό έλεγχο, καθώς δούλεψαν άμεσα τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου.

Το πλοίο, που είχε αναχωρήσει για Βενετία, επέστρεψε και πρόσδεσε αυτοδύναμα στο λιμάνι.

Το Olympic Champion ναυπηγήθηκε το 2000, έχει ολικό μήκος 204 μέτρα και πλάτος 26,13.


Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η αποβίβαση των 538 επιβατών του Champion Olympic στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και άρχισε το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς. Μαζί με τους επιβάτες αποβιβάστηκε και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος του πλοίου,ενώ δύο άτομα που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγεία της Ηγουμενίτσας.

Με ειδικό εξοπλισμό οι πυροσβέστες μπήκαν στο γκαράζ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέταρτο γκαράζ σε δύο φορτηγά. Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έσπευσαν πλωτό του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό, πυροσβεστικά οχήματα από την περιοχή καθώς και από τους γειτονικούς νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back