ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πυρά κατά Πολιτικής Προστασίας και ΜΜΕ

Εικόνα του άρθρου Πυρά κατά Πολιτικής Προστασίας και ΜΜΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/08/2019, 17:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πυρά κατά της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και κατά «των προπαγανδιστικών μέσων ενημέρωσης των Ιωαννίνων» εξαπολύει ο εκλεγμένος επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, με αφορμή τις φωτιές που ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Ριζόπουλος αναφέρει καταρχάς ότι «η επιτυχία της κατάσβεσης ήταν προϊόν της άοκνης προσπάθειας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία λειτούργησε μόνη της» και κατηγορεί την Πολιτική Προστασία, στην οποία προϊστάμενος είναι ο Δημήτρης Μαυρογιώργος, για «επικοινωνιακή προπαγάνδα» και για «αδράνεια». Όπως σημειώνει, η Πολιτική Προστασία δεν είχε καμία εμπλοκή στις συγκεκριμένες φωτιές. «Περίτρανη απόδειξη ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχε εμπλοκή η Πολιτική Προστασία είναι ότι το πολυδιαφημισμένο 112 δεν λειτούργησε σε καμία από τις πυρκαγιές» τονίζει και «υπενθυμίζει» την παρουσία της Πολιτικής Προστασίας στις φωτιές του Σταυρακίου, των Μαρμάρων και της Κοσμηράς «διότι εκεί υπήρχε η δυνατότητα ανάπτυξης της επικοινωνιακής προπαγάνδας για να... βαφτίσουμε το κρέας ψάρι».

Σε αυτό το σημείο καταφέρεται εναντίον «των προπαγανδιστικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τηλεόρασης και site στα Γιάννενα», κάνοντας λόγο για «επαγγελματικές σχέσεις με την Περιφέρεια» -μια σοβαρή καταγγελία την οποία δεν στοιχειοθετεί στην ανακοίνωσή του. «Μόνο αυτά είδαν τη συμβολή της και μάλιστα πριν αλέκτωρα φωνήσαι τρις είχαν βρει τους δράστες του εμπρησμού και είχαν συγχαρεί και την πολιτική προστασία. Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι η πολιτική του καφενείου για την ανεργία μετατρέπεται σε δημοσιογραφία του καφενείου στην περίπτωση των πυρκαγιών» προσθέτει, σε μια προσπάθεια να «στοχοποιήσει» το σύνολο του τοπικού Τύπου.

Τέλος, κατηγορεί την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου ότι δεν μερίμνησε για αυτά που όφειλε, όπως αναχώματα, δρόμους, ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού. «Για παράδειγμα η φωτιά που ξέσπασε πάνω στο οδικό άξονα Σταυράκι Μάρμαρα, αν είχε ξεσπάσει 500 μέτρα πιο αριστερά θα είχε απείρως μεγαλύτερες συνέπειες καθώς δεν υπάρχει κανένας δρόμος πρόσβασης στην περιοχή» τονίζει.

Η ανακοίνωση του κ. Ριζόπουλου κλείνει με… ευχαριστίες σε συγκεκριμένο φωτογράφο για την «πολύ παραστατική φωτογραφία», χωρίς να γίνεται σαφές ποια φωτογραφία εννοεί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back