ΕΛΛΑΔΑ

Πυρά κατά ΝΔ-ΔΑΚΕ για την ταύτιση με τη ΧΑ

Εικόνα του άρθρου Πυρά κατά ΝΔ-ΔΑΚΕ για την ταύτιση με τη ΧΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2018, 11:51
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΔΑΚΕ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης επικαλείται σε ανάρτησή της για τις μαθητικές καταλήψεις για το μακεδονικό, το βουλευτή της νεοναζιστικής ΧΑ Χρήστο Παππά, αντιγράφοντας ακριβώς τμήμα ανάρτησής του. Το ατόπημα της ΔΑΚΕ που ευθυγραμμίζεται πάντως με την κεντρική λογική της ΝΔ για τις καταλήψεις, αλλά με το συγκεκριμένο προκείμενο (καθότι συνήθως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί τον όρο «ανομία» για τέτοια περιστατικά), προκάλεσε αντιπαράθεση σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Στη συγκεκριμένη ανάρτηση, η ΔΑΚΕ αφού λέει ότι είναι «διαχρονικά αντίθετη» στις καταλήψεις, κάνει εξαίρεση για τις συγκεκριμένες, και επικαλείται σε εισαγωγικά ανάρτηση του υπόδικου βουλευτή Επικρατείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη ΝΔ να διαγράψει τους συγγραφείς της ανάρτησης-ανακοίνωσης, ενώ ήδη, το Υπουργείο Παιδείας καταλόγισε «αφωνία» στη ΝΔ για το γεγονός ότι η ΧΑ επικροτεί τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Στο μεταξύ, σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις» για τη Μακεδονία, καλεί όλους τους μαθητές, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας», «για να δώσουμε την πραγματική μάχη για ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών μας» και για να μην αφήσουμε «τις παρακρατικές ομάδες να μας αποπροσανατολίσουν».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back