Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πώς πετάμε τα σκουπίδια αυτές τις μέρες

Εικόνα του άρθρου Πώς πετάμε τα σκουπίδια αυτές τις μέρες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2020, 14:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια από τις εργασιακές ομάδες που σηκώνουν το βάρος της κοινωνικής λειτουργίας σε συνθήκες καραντίνας, είναι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Τα απορρίμματα έχουν πολλαπλασιαστεί στα χωριά του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς αρκετός κόσμος έχει μετακινηθεί προς την περιφέρεια. Αντίθετα, στο κέντρο η κατάσταση είναι καλύτερη, καθώς είναι και κλειστή η αγορά.

Ο Δήμος καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν, αυτές τις μέρες, να βγάζουν στα σκουπίδια ογκώδη αντικείμενα και να μεριμνούν ώστε να μην μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των εργαζόμενων.

Ενημερώνει ότι όλα τα μέσα ατομικής προστασίας που χρησιμοποιούνται αυτό το διάστημα, όπως γάντια, μάσκες, απολυμαντικά και μαντήλια απολύμανσης δεν ανακυκλώνονται. Πετιούνται, στις σακούλες με τα υπόλοιπα σκουπίδια, οι οποίες θα πρέπει να είναι δεμένες καλά και να τοποθετούνται μέσα στους κάδους και σε καμία περίπτωση, στα πεζοδρόμια.

«Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κάνουν μία μεγάλη προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ο Δήμος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μεριμνήσουν και οι ίδιοι με την τήρηση των βασικών κανόνων που απαιτούνται στις ιδιαίτερα δύσκολες ημέρες που διανύουμε» αναφέρει η ανακοίνωση.



*φωτογραφία αρχειου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back