Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς περιγράφει ο Ομπάμα την επίσκεψή του στην Ακρόπολη (video)

Εικόνα του άρθρου Πώς περιγράφει ο Ομπάμα την επίσκεψή του στην Ακρόπολη (video)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/11/2016, 12:32
ΕΛΛΑΔΑ

Τις εντυπώσεις του Μπαράκ Ομπάμα από την επίσκεψή του στην Ακρόπολη καταγράφει βίντεο που ανάρτησε ο Λευκός Οίκος στην σελίδα του στο twitter.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μια από τις μεγαλύτερες χαρές τού να είσαι πρόεδρος είναι η δυνατότητα να ταξιδεύεις και να γνωρίζεις διαφορετικούς πολιτισμούς. Να συναντάς διαφορετικούς ανθρώπους. Είναι σημαντικό για την εθνική ασφάλεια αλλά και σημαντικό για να καταλάβουμε τον εαυτό μας και τη θέση μας στον κόσμο».


Ο Μπαράκ Ομπάμα εξηγεί τι ακριβώς βλέπουμε στο βίντεο τονίζοντας «εδώ στην Αθήνα ξεκίνησαν να αναπτύσσονται ιδέες της δημοκρατίας, η έννοιας του πολίτη, η έννοια του κράτους Δικαίου» συνδέοντας «ό,τι συνέβη εδώ με τις ομιλίες του Περικλή και των ιδρυτών του κράτους μας».

Και συμπληρώνει: «Στο τελευταίο μου ταξίδι στο εξωτερικό ως πρόεδρος, είχα τελικά την ευκαιρία να επισκεφθώ την Ελλάδα και να γνωρίσω την πανέμορφη ιστορία της χώρας αυτής. Στεκόμενος εδώ στην Ακρόπολη, στο χώρο γέννησης της δημοκρατίας και των δημοκρατικών αξιών που μοιραζόμαστε ως Αμερικανοί, αντιλαμβάνεσαι την αξία μιας κυβέρνησης του λαού, από το λαό, για τον λαό – και πώς οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως του έθνους στο οποίο ανήκουν, θα αποφασίζουν το είδος των χωρών στις οποίες θα ζούμε, τα ιδεώδη που θα επιδιώκουμε και τις αξίες που θα μας ορίζουν».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back