Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πώς μπαίνετε στο ίντερνετ, στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Πώς μπαίνετε στο ίντερνετ, στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2020, 16:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε 12 σημεία σε όλη την πόλη ενεργοποιείται η ασύρματη σύνδεση στο ίντερνετ, μέσω του εξοπλισμού του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU, που ξεκίνησε από το 2018.

H διασύνδεση στο υπάρχον δίκτυο οπισθόζευξης οπτικών ινών (fiber optic backbone - ΜΑΝ) παρέχει ευρυζωνική πρόσβαση 1Gbps από τον Αύγουστο του 2013.


Τα νέα σημεία είναι:

1. Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

2. Αρχοντικό Πυρσινέλλα

3. Δημαρχείο

4. Δημοτικό Κατάστημα Ανατολής

5. Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας

6.  Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας 7.

7. Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

8.  Ιτς Καλέ

9.  Κεντρικό ΚΕΠ

10. Κτίριο Διευθύνσεων Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών

11. Πνευματικό Κέντρο – Είσοδος

12. Πνευματικό Κέντρο – Σκηνή.


Σημειωτέον ότι κάποια από αυτά τα σημεία, είχανε και πριν πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο, αλλά μέσω του δικτύου του Δήμου.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία κίνησης τον πρώτο μήνα λειτουργίας που περιλαμβάνει και τεχνικές δοκιμές έχουν συνδεθεί περίπου 2.000 χρήστες στα προαναφερόμενα σημεία ασύρματης πρόσβασης που έχουν μεταφέρει 209 GB δεδομένων εκ των οποίων τα 188 GB είναι δεδομένα λήψης.

Το δίκτυο έχει το όνομα Wifi4EU και όταν το εντοπίσετε, θα σας ζητηθεί να κάνετε και μια επιπλέον πράξη (χωρίς κωδικούς κ.λπ.) μέσω του browser που θα ανοίξει αυτόματα, μόλις συνδεθείτε.

Η συγκεκριμένη πράξη, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Λυκογιώργο, «εντάσσεται στον 5ο άξονα δράσης του πλαισίου των 14 προεκλογικών προτάσεων για την Έξυπνη Πόλη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3