Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πώς θα γιορτάσει το Πνευματικό Κέντρο τις Απόκριες

Εικόνα του άρθρου Πώς θα γιορτάσει το Πνευματικό Κέντρο τις Απόκριες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2017, 14:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών ξεκινούν από αυτήν την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

Στις 13:30, μετά τον Μπιζάνιο Δρόμο, μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές από συλλόγους του δήμου μας θα ανταμώσουν στην κεντρική πλατεία για να πλέξουν το γαϊτανάκι παρέα με την γκαμήλα, τους κουδουνάτους και άλλα γιαννιώτικα έθιμα της Αποκριάς. Θα συμμετέχουν: ο  Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κιάφας, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λογγάδων, το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμφιθέας «Οι Άγιοι Ανάργυροι», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσοχωρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Λούτσα», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λακκωμάτων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρύας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Πλάτανος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Κάστρο», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος «Το Σπήλαιο», το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών και η Φιλοπρόοδος Κίνηση  Κοσμηράς.

Την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου, στις γειτονιές των Ιωαννίνων, οι πολιτιστικοί σύλλογοι με τη στήριξη του Πνευματικού Κέντρου θα ανάψουν τις παραδοσιακές τζαμάλες. Χορός γύρω από τη φωτιά, δωρεάν κρασί, παραδοσιακά εδέσματα και αργά το βράδυ φασολάδα. 64 τζαμάλες θα ανάψουν φέτος σε όλον το δήμο Ιωαννιτών.

Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου θα γιορτάσει τα Κούλουμα στο πάρκο Λιθαρίτσια, στο κέντρο της πόλης, από τις 12 το μεσημέρι, με νηστήσιμα εδέσματα, μουσική και χορό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back