Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έρχονται Απόκριες (και τζαμάλες)…

Εικόνα του άρθρου Έρχονται Απόκριες (και τζαμάλες)…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/02/2020, 18:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

O δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου για να πει για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις… Στο πλευρό του, ήταν η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου.

Οι δύο τους παρουσίασαν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στις οποίες πρωταγωνιστούν οι γνωστές τζαμάλες, 70 τον αριθμό.

«Οι Απόκριες είναι ιδιαίτερες, είναι ξεχωριστές έχουν πάντα έντονο άρωμα παράδοσης στα Γιάννενα. Ένας από τους βασικούς στόχους είναι οι Απόκριες να αποτελέσουν ένα ακόμη γεγονός που θα φέρει κόσμο στην πόλη. Με αυτή την αρχή και φέτος ο Δήμος, το Πνευματικό Κέντρο, σύλλογοι και φορείς συνεργάζονται ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κυρίως να διατηρήσουμε το άρωμα της γειτονιάς. Αυτό που αντιπροσωπεύει το άναμμα της τζαμάλας», ανέφερε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος. 

Η κ. Ακονίδου τόνισε από την πλευρά της: «Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, όπως κάθε χρόνο, ετοιμάζεται για μια διοργάνωση που περιμένουν με ανυπομονησία οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι μας φίλοι, οι κάτοικοι της πόλης και οι επισκέπτες, αρκετοί εκ των οποίων έχουν μάθει για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο γιορτάζουμε τις Απόκριες στα Γιάννενα κι επιστρέφουν κάθε χρόνο για να ξαναζήσουν την ξεχωριστή αυτή εμπειρία».

Η αρχή γίνεται την Τσικνοπέμπτη, στο Πάρκο Κουραμπά στις 6.30 το απόγευμα, με ένα αποκριάτικο γλέντι για παιδιά με μασκαρέματα, παιχνίδια, τραγούδια και ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς που διοργανώνουν το ΚΔΑΠ «Ρόδα» και το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου. 

Τη σκυτάλη παίρνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας το Εικαστικό Εργαστήρι και  τα ΚΔΑΠ του Δήμου με αποκριάτικα εργαστήρια κατασκευής μάσκας, χαρταετού, ζωγραφικής, με διαδραστικά παιχνίδια και συμμετοχή κλόουν και ξυλοπόδαρων.

Την Κυριακή της Αποκριάς, στις 23 Φεβρουαρίου στις 12:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό γαϊτανάκι στην κεντρική πλατεία, μια πρωτοβουλία του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών με συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης.

Την Κυριακή 1 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει το καρναβάλι στον Κατσικά από τη Δημοτική Κοινότητα Κατσικά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Και το βράδυ της Κυριακής, οι γνωστές τζαμάλες.

Η αυλαία θα «πέσει» την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου, με τα Κούλουμα τα οποία θα γιορταστούν στο Πάρκο Λιθαρίτσια, στις 12 το μεσημέρι, με παραδοσιακά εδέσματα και ηπειρώτικη μουσική.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back