ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ψυχραιμία και μέτρα»

Εικόνα του άρθρου «Ψυχραιμία και μέτρα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/06/2020, 16:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η εμφάνιση επτά κρουσμάτων στην Παραμυθιά χτες, έχει προκαλέσει μια σχετική ανησυχία, την οποία οι αρχές, είτε προσπαθούν να φέρουν στα όρια της ψύχραιμης αντιμετώπισης ή εκφράζουν ανησυχίες γενικότερου περιεχομένου.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ συστήνει «Τηρούμε τα μέτρα και  μένουμε ψύχραιμοι».

Βέβαια, η τήρηση μέτρων, με την ακρίβεια που έχουν ανακοινωθεί κατά τη σταδιακή έξοδο από την καραντίνα, δεν υφίσταται.

Ο κ. Ελισάφ επικοινώνησε με το δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη και του μετέφερε τη συμπαράστασή του και τη βούληση του Δήμου να συνδράμει όπου χρειαστεί.

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι ο ιός είναι εδώ. Έχουμε τονίσει ότι οι στιγμές χαλάρωσης μπορεί να οδηγήσουν σε δύσκολες καταστάσεις. Οφείλουμε όλοι να είμαστε ψύχραιμοι και κυρίως προσεκτικοί. Θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποφεύγεται ο συνωστισμός, να τηρούμε τις αποστάσεις και να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Μόνο έτσι θα μείνουμε ασφαλείς», τόνισε ο κ. Ελισάφ.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας κάνει έκκληση στους πολίτες να μην προσέρχονται στις υπηρεσίες του για τακτοποίηση υποθέσεων που στερούνται του επείγοντος.

Οι υπηρεσίες του Δήμου, της ΔΕΥΑΗ και του ΠΑΚΠΠΟ θα εξυπηρετούν τους πολίτες μέσω τηλεφώνου ή e-mail, ενώ σε περίπτωση που πρόκειται για απολύτως αναγκαίες και επείγουσες υποθέσεις, οι πολίτες θα προσέρχονται στις δημοτικές υπηρεσίες κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

«Η απειλή, ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας, μέχρι να αποκτήσουμε τα απαραίτητα ισχυρά όπλα για την αντιμετώπισή του κορωνοϊού, πρέπει να παρακινεί όλους τους συμπολίτες μας να εξακολουθήσουν την ευλαβική τήρηση των οδηγιών και συστάσεων υγειονομικών φορέων και ειδικών».

Από την άλλη, ο Δήμος Πωγωνίου βλέπει «κίνδυνο από το βορρά». Με ανακοίνωσή του, εκφράζει την «έντονη ανησυχία του ενόψει του ανοίγματος των συνόρων Ελλάδος – Αλβανίας», μετά την αύξηση κρουσμάτων και στην Ήπειρο, αλλά και στη γειτονική χώρα.

Καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν για την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων ώστε να διασφαλιστεί η μη μετάδοση του ιού και να προφυλαχθεί η δημόσια υγεία και ζητάει από τον Ε.Ο.Δ.Υ. «συνεχή παρουσία κλιμακίου στο τελωνείο Κακαβιάς προκειμένου να διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back