Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και τα κρούσματα έγιναν επτά

Εικόνα του άρθρου Και τα κρούσματα έγιναν επτά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/06/2020, 01:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Παραμυθιά της Θεσπρωτίας. Μετά τη διαπίστωση των κρουσμάτων σε δύο αδελφές, 52 και 59 χρονών, ο έλεγχος των δειγμάτων που έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαπιστώνει» άλλα πέντε θετικά κρούσματα. Και τα πέντε άτομα ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.

«Το γεγονός αυτό συνθέτει μια εξαιρετική ιδιάζουσα περίπτωση για την Ήπειρο και μετά από επικοινωνία του προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργου, αύριο Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας.

Το νοσοκομείο Φιλιατών και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για τη λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων.

Όπως αναφέρεται επιπλέον, με οδηγίες του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη και σε συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί εξονυχιστικά  αύριο έως και τις επόμενες ημέρες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας  και της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.  

Παράλληλα, μετά από συνεννόηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Σουλίου, αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back