Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ψηφοφορία για το πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου

Εικόνα του άρθρου Ψηφοφορία για το πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2018, 19:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη μετατροπή του πάρκου Ηρώων Πολυτεχνείου σε ένα πραγματικό πάρκο προτίθεται να προχωρήσει η δημοτική αρχή. Όπως εύστοχα αναφέρει η αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Ελένη Βασιλείου σε ανακοίνωσή της, ο συγκεκριμένος κοινόχρηστος χώρος, στη συμβολή των οδών Κενάν Μεσαρέ και Δομπόλη, σήμερα λειτουργεί περισσότερο ως κυκλοφοριακός κόμβος, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του περικλείεται από δρόμους, και δη με μεγάλη κυκλοφορία.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής για να αποκτήσει ο χώρος αυτός χαρακτηριστικά πάρκου, είναι η κατάργηση της οδού χωρίς όνομα που συνδέει την οδό Δωδώνης με την οδό Δομπόλη και η πεζοδρόμησή της. Μία οδός κάθε άλλο παρά πολυσύχναστη. Αν και η πρόταση είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει πραγματικότητα, η κ. Βασιλείου έχει θέσει το ζήτημα σε διαβούλευση με τη μορφή ψηφοφορίας: Να γίνει πεζοδρόμηση της ανώνυμης οδού; Οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν από σήμερα και μέχρι τις 26 Μαρτίου ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Ιωαννιτών (πατήστε εδώ).

«Θέλουμε πραγματικά να καταγράψουμε την άποψη των συνδημοτών μας στην παρέμβαση που έχουμε σχεδιάσει. Άλλωστε η μετατροπή του 'πάρκου' σε ένα κανονικό πάρκο γίνεται με γνώμονα την αύξηση των δημόσιων ελεύθερων χώρων μέσα στον αστικό ιστό προς όφελος των πολιτών. Έχουμε αποδείξει ως δημοτική αρχή πως επιζητούμε τη γνώμη των πολιτών κι αυτό κάνουμε και σε αυτήν την περίπτωση μέσω της δυνατότητας που μας δίνει η ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση» αναφέρει η κ. Βασιλείου, η οποία δεσμεύεται ότι ανάλογη διαδικασία θα γίνει και για άλλες παρεμβάσεις που σχεδιάζονται.


ΣΧΟΛΙΑ
Δημήτρης Γ.
Και γιατί να μην γίνει ο δρόμος χώρος πρασίνου; Και ένα μονοπάτι με ποδηλατοδρομο να το διασχίζει.
Μάρκ
Και θα καταλήγει που, στο πουθενά? Ούτε η Δόμπολης ούτε η Δωδώνης διαθέτουν κάτι τέτοιο. Η πεζοδρόμηση (και τυχόν αύξηση πρασίνου) της ανώνυμης οδού ίσως να φαίνεται ωραία αλλά πρέπει να δούμε αν λειτουργικά έχει και πολύ νόημα. Προσωπική μου άποψη: θα είναι ωραίο αλλά δεν είναι τόσο αναγκαίο έργο. Η οδός αυτή δεν είναι ταχείας κυκλοφορίας ούτε περνάνε ασταμάτητα τα οχήματα. Εύκολα περνάς απέναντι. Αποσυμφορεί αρκετά θα έλεγα την διασταύρωση 50 μέτρα παρακάτω καθώς όλοι όσοι θέλουν να πάνε από το κέντρο της πόλης (από Δωδώνης δηλαδή) προς Δόμπολη πάνε κατευθείαν με ασφάλεια και γρήγορα χωρίς στάση διαμέσω της οδού. Και στην πόλη υπάρχει ως γνωστόν ένα μικρό θεματάκι με το κυκλοφοριακό, ας μην το επιδεινώσουμε. Επιπλέον δεν μιλάμε για τεράστιο νέο χώρο που θα κερδιθεί. Η πλατεία είναι ήδη πολύ πράσινη ευτυχώς και περιποιημένη συνήθως. Ας μπουν μερικά μεταλλικά παγκάκια και κάδοι και κάνα πλακόστρωτο μη φαρδύ μονοπάτι εντός της πρασινάδας μαζί με κάνα καλαίσθητο υπόστεγο καθώς τώρα αν είναι βρεγμένα δεν υπάρχει πρόσβαση στην πλατεία λόγω της λάσπης στο γκαζόν. Προς το παρόν βλέπω 79% τάσσεται υπερ πεζοδρόμησης της οδού. Λογικά έτσι και θα γίνει τελικά... τουλάχιστον το αποτέλεσμα να είναι ωραίο άμα είναι έτσι.
Δημήτρης Π.
Ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί την κυκλοφορία από Δωδωνης προς ΔΟΥ, Σταυρακι κλπ. Η διασταύρωση που υπάρχει λίγα μέτρα παρακάτω, στο φανάρι δεν εχει ουσιαστικά λωριδα για στροφη προς τα δεξιά! Θα φορτωθεί ενας ηδη επιβαρυμένος κόμβος. Τέλος, τι νόημα έχει ένα πάρκο διπλα σε πολυσύχναστους δρόμους;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back