Oikonomou pisoi

Ψήφισμα για τους διωκόμενους-ες του Πολυτεχνείου ’20, στα Ιωάννινα

Εικόνα του άρθρου Ψήφισμα για τους διωκόμενους-ες του Πολυτεχνείου ’20, στα Ιωάννινα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2022, 11:04

Τα επεισόδια τα οποία προκάλεσε και πρωταγωνίστησε η αστυνομία των Ιωαννίνων, στις 17 Νοεμβρίου 2020, επικρέμανται ακόμα πάνω από φοιτητές-τριες που συνελήφθησαν, ξυλοκοπήθηκαν, τραυματίστηκαν και τώρα, διώκονται.

Η εξόχως βίαιη συμπεριφορά των οργάνων της τάξης (ειδικά των εποχούμενων) στην περιοχή της Δομπόλη, κατέληξε σε δικογραφία εις βάρος φοιτητών, που βρέθηκαν και τραυματίες, αλλά και κατηγορούμενοι.

Η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων, παράταξη του ΔΣ Αθήνας, εξέδωσε ψήφισμα στήριξης στους φοιτητές, στο οποίο αναφέρει:

«Ένα χρόνο μετά το όργιο καταστολής στα Ιωάννινα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας στις 17/11/2020, η ΕΛ.ΑΣ. σχημάτισε μια δικογραφία-πραγματική σκευωρία και άσκησε δίωξη σε 2 ακόμα φοιτητές, τον Κωνσταντίνο Λ. και τον Θ. Τ. Πρόκειται για τους φοιτητές που είχαν δεχθεί τα πιο σκληρά χτυπήματα από τις δολοφονικές συμμορίες ΜΑΤ-ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και όλο τους το σώμα».

Περιγράφει τα γεγονότα, τις 30 προσαγωγές που έγιναν 23 συλλήψεις και τελικά, τη δίωξη 2 ακόμα φοιτητών.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την νέα δίωξη των φοιτητών και απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που συστηματικά εγκληματεί σε βάρος της δημόσιας υγείας και των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Με τις διώξεις, τα πρόστιμα, την άθλια προπαγάνδα της «ατομικής ευθύνης», επιχειρεί να φιμώσει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ιδιαίτερα τη νεολαία και να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες» τονίζει και καταλήγει: «Η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή καταγγέλλει και καταδικάζει την στάση της αστυνομίας και στέκεται αλληλέγγυα στους διωκόμενους φοιτητές της 17/11/2020. Να στηρίξουμε, μαζί με όλο το κίνημα, τους διωκόμενους συναδέλφους μας με όλα τα μέσα, νομικά και υλικά, πολιτικά και ηθικά».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back