ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ψήφισμα για τις μειονεκτικές περιοχές

Εικόνα του άρθρου Ψήφισμα για τις μειονεκτικές περιοχές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2018, 16:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα υιοθέτησε το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων στην τελευταία του συνεδρίαση, ζητώντας να μην αποχαρακτηριστούν από μειονεκτικές οι 21 περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών.

Σημειώνεται ότι η εξέλιξη αυτή θα μειώσει σημαντικά τις επιδοτήσεις που παίρνουν παραγωγοί.

Το ψήφισμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «τα κριτήρια που διατυπώθηκαν στη μελέτη δεν ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες των περιοχών και τα προβλήματα που θα προκύψουν θα είναι ολέθρια για τον κτηνοτροφικό και γεωργικό κόσμο του Δήμου μας» και καλεί το υπουργείο να επανεξετάσει το θέμα .

Την ενημέρωση έκανε η αντιδήμαρχος Βάσω Μέγα, η οποία έκανε λόγο για «εν κρυπτώ» μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Ο σύμβουλος Δημήτρης Νάστος υπερθεμάτισε λέγοντας ότι ουσιαστικά, οι βουλευτές των Ιωαννίνων «δεν στήριξαν την προσπάθεια της κας Μέγα».

Ο Άρης Μπαρτζώκας (Γιάννενα τώρα) τόνισε ότι το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο δεν ζήτησε γνωμάτευση για θέματα αρμοδιότητας, από το εργαστήριό του στο πανεπιστήμιο και ο Λάζαρος Νάτσης (Πολίτες για την ανατροπή) είπε ότι αυτού του είδους οι επαναχαρακτηρισμοί χρονολογούνται από πενταετίας σχεδόν και τους ζητάει-επιβάλλει η Ε.Ε.

Σε αυτό το κομμάτι, ο Βασίλης Καφαράκης (ΔΡΑΣΥ) πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται περί «λάθους» ή γενικόλογης «αδικίας», αλλά για συγκεκριμένη πολιτική που ακολουθεί η Ε.Ε., με σκοπό τη μείωση της παραγωγικής βάσης.  







ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back