Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΔΡΑΣΥ κατά δημοτικής αρχής για τις άδειες άντλησης νερού

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2016, 12:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΔΡΑΣΥ καταγγέλλει τη δημοτική αρχή γιατί όπως τονίζει, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου «σκανδαλωδώς προχώρησε στην απόφαση για την παραχώρηση κατασκευής προς την εταιρεία εμφιάλωσης ΒΙΚΟΣ, δύο ακόμα γεωτρήσεων (δήθεν εφεδρικές) στις ήδη υπάρχουσες δύο, δίνοντας έγκριση περιβαλλοντικών όρων». Κατηγορεί επίσης την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία και τους Πολίτες για την Ανατροπή, ότι συνέργησαν. Οι Πολίτες για την Ανατροπή αποχώρησαν, με τη ΔΡΑΣΥ να κατηγορεί την παράταξη ότι το έκαναν «με γελοίες αφορμές, για να μην πάρουν θέση, αφού πρώτα ύμνησαν τον επιχειρηματία».

Σημειώνει ακόμα ότι «η υπεράντληση αυτή , με μαθηματική ακρίβεια, θα δημιουργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, καταστροφή της ποιότητας του νερού». Η παράταξη επίσης διαμαρτύρεται γιατί αποχώρησαν τα τηλεοπτικά ΜΜΕ πριν συζητηθεί το θέμα, αλλά και γιατί το Δημοτικό Ραδιόφωνο σταμάτησε να μεταδίδει τη συνεδρίαση πριν αυτό συζητηθεί.

Η παράταξη πάντως δεν έχει απόλυτο δίκιο εδώ, καθότι αφενός η ώρα ήταν ήδη προχωρημένη (τα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα συζητήθηκαν για 2,5 περίπου ώρες, πριν περάσει η συνεδρίαση στα τακτικά θέματα), αφετέρου το Δημοτικό Ραδιόφωνο πάντα διακόπτει τη μετάδοση στις 10 το βράδυ.

Η ΔΡΑΣΥ κατηγορεί τέλος τη δημοτική αρχή ότι «γίνεται μηχανισμός φορολεηλασίας, κόβει την παροχή νερού σε απλήρωτους εργαζόμενους και άνεργους, το μετατρέπει σε πανάκριβο χαράτσι για την λαϊκή και εργατική οικογένεια, παραχωρεί στις εταιρείες εμφιάλωσης την δυνατότητα να αντλούν ανεξάντλητες ποσότητες νερού, αποκομίζοντας ως αντίτιμο, ένα ευτελές τίμημα για την εκδούλευση που τους προσφέρει».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back