ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ψηφιακό χαρτοφυλάκιο για τα εκκλησιαστικά ακίνητα

Εικόνα του άρθρου Ψηφιακό χαρτοφυλάκιο για τα εκκλησιαστικά ακίνητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2022, 17:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» ΕΣΠΑ 2021-2027, θα καταγραφεί το χαρτοφυλάκιο 20 Μητροπόλεων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρόσκληση. Η καταγραφή αυτή εκτιμάται ότι αφορά 25.500 ακίνητα. Μεταξύ των Μητροπόλεων που θα συμμετάσχουν, είναι των Ιωαννίνων και της Νικοπόλεως-Πρεβέζης.

Την απόφαση ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ υπέγραψε η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) Νίκη Δανδόλου Νίκη. Σε αυτήν αναφέρεται: «Η πλήρης καταγραφή των ακινήτων και η αποδελτίωση των στοιχείων τους στο πληροφοριακό σύστημα θα επιτρέψει την αξιολόγηση των καταγεγραμμένων ακινήτων με σκοπό την ανάδειξη των 1.000 σημαντικότερων ακινήτων».

Η δράση αφορά στην καταγραφή και αξιολόγηση της ακίνητης περιουσίας Μητροπόλεων, τα ακίνητα των οποίων δεν είχαν καταγραφεί σε προηγούμενα έργα.

Περιλαμβάνει αρχικά τις απαιτούμενες ενέργειες ωρίμανσης (όπως ανάπτυξη νέου λογισμικού-συστήματος καταγραφής και διαχείρισης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας, που θα είναι συμβατό με τις απαιτήσεις του G-Cloud, άδειες χρήσης κ.α.) προκειμένου να μπορούν να φιλοξενηθούν τα ακίνητα των Μητροπόλεων, μαζί με τους ψηφιοποιημένους φακέλους τους στο G-Cloud. Παράλληλα θα υποστηριχθεί η αρχική λειτουργία του συστήματος καθ' όλη τη διάρκεια της πράξης. Θα πραγματοποιηθούν δε εργασίες καταγραφής της ακίνητης περιουσίας που αφορούν την προετοιμασία και οργάνωση του προς ψηφιοποίηση αρχείου ανά ακίνητο, την ψηφιοποίηση του αρχείου και στη συνέχεια τη δημιουργία των ακινήτων στο σύστημα όπου θα αποδελτιωθούν τα στοιχεία του κάθε ακινήτου και θα διασυνδεθούν τα ψηφιοποιημένα έγγραφα και σχέδια.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 9 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back