Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 15-05-2021, 10:47
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων θα συμμετάσχει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στις 18 Μαΐου. Φέτος, η Ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στη θεματική «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων θα λάβει μέρος στον εορτασμό με δύο ψηφιακές εκπαιδευτικές εφαρμογές: «Αναζητώντας θεούς και δαίμονες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας» και «Τα παιδία παίζει».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι μικροί διαδικτυακοί επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, επιστρατεύοντας την παρατηρητικότητα και τη φαντασία τους, θα γνωρίσουν θεούς και μυθικά πλάσματα της αρχαιότητας μέσα από αντιπροσωπευτικά εκθέματα της μόνιμης συλλογής, τα οποία διακοσμούνται με θέματα εμπνευσμένα από το δωδεκάθεο και τη μυθολογία. Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να συναρμολογήσουν τέσσερα παζλ με χαρακτηριστικά αντικείμενα της έκθεσης και να διατηρήσουν με έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο την επαφή τους με το μουσείο.

Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες μέσω του ιστότοπου www.igoumenitsamuseum.gr και τη σελίδα του μουσείου στο Facebook.

Για το ευρύ κοινό που επιθυμεί να επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, η είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης θα είναι ελεύθερη την Τρίτη 18 Μαΐου.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa