ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ψηφιακά εργαστήρια στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

Εικόνα του άρθρου Ψηφιακά εργαστήρια στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2023, 15:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Δράσεων και Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Γνώσης και Συναισθημάτων της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων, για τη φετινή χρονιά ετοιμάζει το εργαστήριο «Ψηφιακά Εργαλεία στην εκπαίδευση» που θα υλοποιηθεί σε δύο κύκλους.

Ο 1ος κύκλος «Εργαστήριο Εφαρμογών» αφορά στη χρήση εφαρμογών, με έξυπνα κινητά ή τάμπλετ Android που μπορούν να αξιοποιηθούν στην εκπαιδευτική πράξη. Ο  2ος κύκλος «Ψηφιακό Υλικό» αφορά στη χρήση εργαλείων Web 2.0 για τη δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού.

Οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με εφαρμογές και να δημιουργήσουν υλικό που μπορεί να αξιοποιηθεί στη διδακτική πράξη στο χώρο του σχολείου.

Το κάθε εργαστήριο ολοκληρώνεται σε δύο ώρες και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων.

Ο 1ος κύκλος εργαστηρίων, διάρκειας από 23 Οκτωβρίου έως18 Δεκεμβρίου, κάθε Δευτέρα 16:15 με 18:15.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στη γραμματεία της βιβλιοθήκης στο τηλέφωνο 2651072863.

Ώρες δήλωσης συμμετοχών: 8:00 π.μ. - 2:30 μ.μ. Δευτέρα – Παρασκευή

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για τον 1ο κύκλο, οι συμμετέχοντες/ουσες θα χρησιμοποιήσουν το προσωπικό τους smartphone ή tablet Android. Για το δεύτερο κύκλο, θα ακολουθήσει νεότερο δελτίο τύπου.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Ελένη Καμποσιώρη, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back