ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ψευτοκαυγάς»…

Εικόνα του άρθρου «Ψευτοκαυγάς»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2019, 16:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Ιωαννίνων για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, μια βδομάδα μετά την επίμαχη συνεδρίαση, χαρακτηρίζει «ψευτοκαυγά» όσα έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο.

«Η αλήθεια είναι ότι έχουν όλοι κοινή αντίληψη και πολιτική σε ότι αφορά το πολύ σοβαρό θέμα των σκουπιδιών και την παράδοσή τους στην επιχειρηματική δράση. Η όποια διαφωνία αφορά το πότε, πόσο και σε ποιόν θα εκχωρηθεί η διαχείριση. Είναι χαρακτηριστικό για παράδειγμα ότι η παράταξη της Τ. Καλογιάννη δεν δέχτηκε την πρόταση του δημάρχου διότι δεν προχωράει σε ‘ολοκληρωμένη και μακροχρόνια’ ιδιωτικοποίηση», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Επίσης, σημειώνει ότι ο τομέας της διαχείρισης αποβλήτων «ως κλάδος της οικονομίας ιεραρχείται για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αυτής που βαφτίζει προκλητικά η ΝΔ ως «ανάπτυξη για όλους» και ο ΣΥΡΙΖΑ ‘δίκαιη ανάπτυξη’. Στην πραγματικότητα αφορά μόνο τα κέρδη των επιχειρηματιών και προβλέπει νέες θυσίες για τις λαϊκές οικογένειες».

Επιπλέον, αναφέρει ότι καμία από τις παρατάξεις που έχουν αυτή την «δεν αντιτίθεται στις ΣΔΙΤ και συγκεκριμένα δεν αντιτέθηκε στην κατασκευή και λειτουργία της πολυδιαφημισμένης μονάδας  ΑΣΑ  στην Ήπειρο.  Τώρα που έστειλε η «ΤΕΡΝΑ» τον πρώτο λογαριασμό (σχεδόν 1 εκ. ευρω για 2 μήνες λειτουργία) κόβουν από άλλες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών για να καλύψουν τα «εγγυημένα» κέρδη της επιχείρησης και ετοιμάζουν (με βαριά καρδιά δήθεν) αύξηση των ανταποδοτικών τελών».

Τέλος, το κόμμα στηρίζει τον αγώνα «των εργαζομένων και του σωματείου τους για τη μη εκχώρηση σε ιδιώτες του έργου της αποκομιδής, για αύξηση των μόνιμων προσλήψεων, για προστασία της υγείας και ασφάλειάς τους σε έναν τομέα ιδιαίτερα επικίνδυνο και ανθυγιεινό».  



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back