ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρωτοβουλία Γιατρών Ηπείρου: «Κύκνειο ρουσφέτι της κας Γκάγκα»

Εικόνα του άρθρου Πρωτοβουλία Γιατρών Ηπείρου: «Κύκνειο ρουσφέτι της κας Γκάγκα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2023, 16:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, γιατρός η ίδια, μπήκε στο στόχαστρο των συνδικαλιστικών οργανώσεων τις τελευταίες μέρες, καθώς με παρεμβάσεις της (που ανακάλεσε), επιχείρησε να εφαρμόσει ένα αμφίβολο σύστημα εφημεριών. Νωρίτερα, είχε προχωρήσει σε πέντε επαναλήψεις προκήρυξης θέσεων γιατρών και σε μια επίσης αμφίβολη διάταξη για διακομιδές, που ανακλήθηκε και αυτή.

Με νέα της εγκύκλιο, προκήρυξε 17 μέρες πριν τις εκλογές, 126 θέσεις συντονιστών διευθυντών νοσοκομείων, με προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών μέχρι 24 Μαΐου.

Ο εκ των ων ουκ άνευ προεκλογικός χαρακτήρας της προκήρυξης αναζωπύρωσε τις αντιδράσεις.

Η Πρωτοβουλία Γιατρών Ηπείρου με ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει την προκήρυξη ως «κύκνειο ρουσφέτι της κας Γκάγκα», υποθέτοντας ότι το διέπραξε «με την επίνευση του (νομικού) κ. Πλεύρη, προκειμένου να δώσουν σήμα στα στελέχη που τους στήριξαν στην απόπειρα ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ».

«Σημειώνουμε ότι πρώτη φορά στα χρονικά βγαίνει προκήρυξη συντονιστών και μάλιστα δεν αφορά κάλυψη κρίσιμων και επειγουσών αναγκών των νοσοκομείων, αλλά διοικητική αναβάθμιση και ρουσφέτι ημέτερων συντονιστών» σημειώνει η παράταξη και καλεί την αναπληρώτρια υπουργό να την αποσύρει.

«Εάν δεν το πράξει η ίδια οφείλει να το πράξει για λογαριασμό της η υπηρεσιακή Υπουργός Εσωτερικών, ώστε να διαφυλάξει το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας» τονίζει και καλεί επίσης τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου να πάρουν θέση για το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back