ΕΛΛΑΔΑ

Η Μίνα Γκάγκα εξαγγέλλει προσλήψεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου

Εικόνα του άρθρου Η Μίνα Γκάγκα εξαγγέλλει προσλήψεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2023, 14:51
ΕΛΛΑΔΑ

Μια μέρα. μετά την αναδίπλωση της αναπληρώτριας υπουργού υγείας με την απόσυρση της εγκυκλίου περί εφημεριών γιατρών ανεξαρτήτως ειδικότητας, η κ. Γκάγκα, καταγγέλλεται ότι ανήρτησε στη Διαύγεια, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, προκήρυξη για 126 θέσεις Συντονιστών Διευθυντών σε νοσοκομεία με προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών από 15 έως 24 Μαΐου!

Όπως σημειώνει το Μέτωπο των Νοσοκομειακών Γιατρών «πρόκειται προφανώς για το κύκνειο ρουσφέτι της κ. Γκάγκα, το οποίο υποθέτουμε πως διέπραξε με την επίνευση του (νομικού) κ. Πλεύρη, προκειμένου να δώσουν σήμα στα στελέχη που τους στήριξαν στην απόπειρα ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. Σημειώνουμε ότι πρώτη φορά στα χρονικά βγαίνει προκήρυξη συντονιστών και μάλιστα δεν αφορά κάλυψη κρίσιμων και επειγουσών αναγκών των νοσοκομείων, αλλά διοικητική αναβάθμιση και ρουσφέτι ημέτερων συντονιστών» σημειώνουν και ζητούν από την αναπληρώτρια υπουργό να αποσύρει την «παράνομη προκήρυξη και να πάψει τα αναίσχυντα παιχνίδια με τη στελέχωση του ΕΣΥ».

«Ταυτόχρονα από την άλλη», αναφέρει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, «η ίδια κυβέρνηση διά της κ. Γκάγκα έχει δώσει προφορική εντολή στους αρμόδιους υπαλλήλους του υπουργείου ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ οι διαδικασίες για τις θέσεις νέων Επιμελητών που προκηρύχθηκαν πρόσφατα και για τις οποίες αιτήσεις – βιογραφικά έχουν ήδη υποβληθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ακριβώς πως «έχουμε προεκλογική περίοδο» ! Δηλαδή επικαλείται η κυβέρνηση την «αναστολή υπηρεσιακών μεταβολών λόγω εκλογών» για να μην επιτρέπει στους αρμόδιους υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας να προωθήσουν προς τις ΥΠΕ τις αιτήσεις για θέσεις Επιμελητών ώστε να αρχίσει η προεργασία από τα αντίστοιχα συμβούλια επιλογής ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ αιφνιδιαστικά 17 μέρες πριν τις εκλογές προκηρύσσει 126 θέσεις «συντονιστών διευθυντών» φωτογραφίζοντας ‘ημέτερους’ και ‘μιλημένους’!»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back