ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρώτο βήμα για τον δακτύλιο της πόλης

Εικόνα του άρθρου Πρώτο βήμα για τον δακτύλιο της πόλης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/08/2017, 02:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την κατασκευή οδικού άξονα που θα συνδέει τον κόμβο Βογιάννου με το Πανηπειρωτικό Στάδιο.

Ο δρόμος αυτός, ξεκινώντας από τον κόμβο Βογιάννου, συνεχίζει στην οδό Γεννηματά και στην λεωφόρο Ιωνίας, στρίβει στη λεωφόρο Ειρήνης μεταξύ των οικισμών Ανατολής-Κατσικάς και καταλήγει στο Πανηπειρωτικό Στάδιο.  Πρόκειται για έναν οδικό άξονα μήκους 4,4 χλμ., με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, με οκτώ ισόπεδους κόμβους, και με περιπατητική και ποδηλατική διαδρομή. Στο μεγαλύτερο δε μέρος του ταυτίζεται με τις ήδη διανοιγμένες οδούς των ρυμοτομικών σχεδίων Ιωαννίνων, Ανατολής και Παμβώτιδας.

Με την κατασκευή του δρόμου αυτού θα δημιουργηθεί επί της ουσίας ένας δακτύλιος της πόλης, με τη "σύμπραξη" της Παράκαμψης. Ο οδικός αυτός άξονας προβλεπόταν και στη μελέτη του Ρυθμιστικού Σχεδίου (η έγκριση του οποίου εκκρεμεί εδώ και χρόνια) αλλά και στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του πρώην Δήμου Ανατολής. Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει εντάξει αυτό το έργο στο σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, με στόχο να το χρηματοδοτήσει μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Ωστόσο, απαιτείται πολλή δουλειά ακόμα για την προετοιμασία του έργου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back