ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρώτη μέρα με πολλές ευχές

Εικόνα του άρθρου Πρώτη μέρα με πολλές ευχές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/09/2018, 19:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ευχές για μια καλή, αποδοτική και χαρούμενη σχολική χρονιά, απηύθυνε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς κατά τη σημερινή τελετή του αγιασμού. O δήμαρχος έδωσε το παρών σε τρεις αγιασμούς: στο συγκρότημα της Ακαδημίας, στο 7o Γυμνάσιο και στο Γυμνάσιο και Δημοτικό Κουτσελιού.

«Η παιδεία πρέπει να είναι η μεγαλύτερη ‘επένδυση’ για μια χώρα, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον μας, η ελπίδα αυτού του τόπου. Οι νέες γενιές είναι η ελπίδα για να υπάρξει η ανάταση από όσα ζούμε σήμερα. Η δική μας η γενιά έκανε πολλά λάθη κι ελπίζω να παραδειγματιστούν από αυτά τα παιδιά μας για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον», είπε ο κ. Μπέγκας. Αναφερόμενος στην κατάσταση των σχολικών υποδομών, ζήτησε από όλους να συνεισφέρουν για τη διαφύλαξη του δημόσιου χώρου. «Κρατήστε τον μακριά από βανδαλισμούς συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας», είπε χαρακτηριστικά.

Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε στους μαθητές η πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών Βούλα Τσίλη, προσθέτοντας ότι από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δεν σταματάει η προσπάθεια για καλύτερα σχολικά κτίρια, ενώ και ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών Βασίλης Τσαμπαλάς μίλησε κι αυτός για την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας παραβρέθηκε στην τελετή αγιασμού στο 5ο Γυμνάσιο και οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Λιόντος, Δημήτρης Κατηρτσίδης και Βάσω Μέγα έδωσαν το παρών σε αγιασμού που πραγματοποιήθηκαν στο 5ο Βαλάνειο Δημοτικό Σχολείο, στο 3ο και 10 Γυμνάσιο και στο 3ο Λύκειο.

Ανακοίνωση-μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά εξέδωσε, στο μεταξύ, η παράταξη του Νίκου Γκόντα «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία». «Η επένδυση στη γνώση είναι επένδυση για ένα καλύτερο μέλλον στα ίδια τα παιδιά,  αλλά και στη χώρα μας γενικότερα, η οποία τα τελευταία χρόνια δυστυχώς όλο και αιμορραγεί προς άλλες χώρες, λόγω της έλλειψης θέσεων εργασίας στο τόπο μας» σημειώνει η παράταξη, θίγοντας το ζήτημα του brain drain.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back