Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Πρωθυπουργικές αντιφάσεις…

Εικόνα του άρθρου Πρωθυπουργικές αντιφάσεις…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/09/2020, 20:13
ΕΛΛΑΔΑ

Μπορεί ο πρωθυπουργός χτες να ανακοίνωσε εξοπλιστικό πρόγραμμα με αγορά αεροσκαφών και πλοίων από τη Γαλλία (χωρίς να αναφέρει προϋπολογισμό), σήμερα όμως είπε, στη συνέντευξη Τύπου ότι «δεν θα μπούμε σε κούρσα εξοπλισμών και δεν πρόκειται να επαναλάβουμε τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν, σχετικά με τις αμυντικές προμήθειες».

Πρόσθεσε ότι η εξοπλιστική πολιτική γίνεται «πάντα στο πλαίσιο των αντοχών της ελληνικής οικονομίας».

Στο ίδιο, αντιφατικό πνεύμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την υποχρεωτική στράτευση στα 18, μέτρο που τείνει σαφώς προς τη στρατικοποίηση της κοινωνίας. Είπε ότι ναι μεν «μετά βεβαιότητας δεν πρόκειται να αυξηθεί πέραν των 12 μηνών» η θητεία, αλλά το θέμα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18, είναι ανοιχτό: «Είναι θέμα το οποίο το συζητάω και το συζητά η κυβέρνηση, αλλά δεν είμαι έτοιμος να πω κάτι παραπάνω».

Ακόμα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνει αποστρατικοποίηση των νησιών, ενώ ήδη, έχει προαναγγείλει 15.000 προσλήψεις στις ένοπλες δυνάμεις.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε το τέλος του οκταώρου, έστω και με προκαλυμμένο τρόπο:

«Φαντάζομαι λίγοι θα είχαν αντίρρηση στο να μπορούν οι εργαζόμενοι να έχουν περισσότερη ευελιξία, εφόσον το επιθυμούν οι ίδιο, χωρίς αυτό να σημαίνει κατάργηση το οκταώρου» συμπέρανε, τη στιγμή που έτσι και αλλιώς, τα ωράρια εργασίας έχουν σχεδόν… διαλυθεί στις μέρες της κρίσης και το μόνο που μένει, είναι η νομιμοποίηση.

Προανήγγειλε ακόμα αλλαγές στα εργασιακά, λέγοντας ότι «λίγοι μπορεί να έχουν αντίρρηση για το γεγονός ότι ένα εργατικός νόμος του 1982 χρειάζεται επιτέλους κάποιο ουσιαστικό εξορθολογισμό».

Ειδικά για την Ήπειρο, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι «θα είναι η μεγάλη ωφελημένη μιας αναπτυξιακής προσέγγισης και στρατηγικής που αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον πρωτογενή τομέα, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού 12 μήνες τον χρόνο, τη δυνατότητα των Ιωαννίνων και των άλλων μεγάλων πόλεων να είναι κέντρα έρευνας και απασχόλησης στην περιοχή». Πρακτικά, επανέλαβε ό,τι ακριβώς σχεδιάζουν οι τελευταίες δύο κυβερνήσεις, με ιδιαίτερες ασάφειες και γενικότητες στο θέμα του τουρισμού.

Για τον Ε65 παρέπεμψε στην περσινή του «προσδοκία» ότι «φέτος μπορεί να διαβεβαιώσει ότι θα πάρουμε την τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να μπορέσει να προχωρήσει το έργο».

Διαβεβαίωσε ότι το έργο είναι… σημαντικό και ότι «έχει καταβάλει ο ίδιος προσωπικά προσπάθειες και αυτό είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ που λείπει ως προς την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων της ηπειρωτικής Ελλάδας». Για το πότε αναμένονται εκκινήσεις των διαδικασιών, δεν ενημέρωσε ακριβώς.

με πληροφορίες από το ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3