Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Προχωράνε οι μονάδες βιοαερίου

Εικόνα του άρθρου Προχωράνε οι μονάδες βιοαερίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/06/2018, 23:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από τις 8 Ιουνίου έχει απορρίψει το Υπουργείο Περιβάλλοντος τις προσφυγές του Δήμου Ζίτσας, της Περιφέρειας Ηπείρου και των επιχειρηματιών της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, κατά των μονάδων παραγωγής βιοαερίου.

Οι έντεκα προσφυγές απορρίφθηκαν μαζί, καθώς κρίθηκε ότι είχαν όμοιο περιεχόμενο. Το πιο ενδιαφέρον όμως, είναι ότι απορρίφθηκαν για τυπικούς λόγους. Κοινώς, αναφέρει το υπουργείο στο σκεπτικό του, ότι οι πέντε μονάδες που θα εγκατασταθούν στη Βιομηχανική Περιοχή δεν είναι... μια, παρότι κάτι τέτοιο υποστηρίζουν οι προσφεύγοντες. 

Ωστόσο, η συζήτηση γύρω από το θέμα έχει επικεντρωθεί στο, όχι αβάσιμο φαινομενικά επιχείρημα, ότι οι μονάδες είναι πέντε ισχύος 2MW η καθεμιά για να μην είναι... μια, ισχύος 10ΜW και δυσκολέψει η αδειοδότησή της.

Κοινώς, το υπουργείο δεν θεωρεί ότι πέντε μονάδες με ίδιο αντικείμενο σε μια περιοχή όπως η ΒΙΠΕ Ιωαννίνων έχουν “συνδυαστικές και σωρευτικές δράσεις”.

Επίσης, σε άλλο σημείο, το υπουργείο παραπέμπει στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας, σύμφωνα με την οποία “η λειτουργία των εν λόγω μονάδων δεν προκαλεί δυσάρεστες οσμές”.

Την απόφαση υπογράφει ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης. Μπορείτε να τη διαβάσετε όλη εδώ: apofasi-vioaerio.pdf

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3