ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΒΙΠΕ: με προσδοκίες και σχέδια

Εικόνα του άρθρου ΒΙΠΕ: με προσδοκίες και σχέδια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2019, 23:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κάποτε μια Βιομηχανική Περιοχή, είχε για μια επιχείρηση αρκετά πλεονεκτήματα. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αντί να υπάρχουν κίνητρα, υπάρχουν αντικίνητρα, όπως είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Ιωαννίνων Λευτέρης Αραμπατζής σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ) στα Γιάννενα.

Ωστόσο, οι ΒΙΠΕ προσδοκούν ένα καλύτερο μέλλον. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΕΒΙΠΕ Πέτρος Μαντάς αναφέρθηκε στο νέο νόμο για τις ΒΙΠΕ, ο οποίος ανοίγει τον δρόμο για τη βελτίωση των συνθηκών και των υποδομών. Μία από τις ρυθμίσεις, δίνει το δικαίωμα στις εγκατεστημένες σε μια ΒΙΠΕ επιχειρήσεις να ζητήσουν από τον οικείο Δήμο την υπογραφή σύμβασης παροχής υπηρεσιών φωτισμού, καθαριότητας σε ανταποδοτικές τιμές. Και σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει δεκτό, να αναζητήσουν  αλλού αυτές τις υπηρεσίες.

Ο κ. Μαντάς ανέφερε επίσης ότι ένας στόχος του ΠΑΣΕΒΙΠΕ είναι η επιδίωξη δημιουργίας συνεργειών (clusters), όπως και ανάπτυξης δράσεων στους τομείς της ενέργειας και της ανακύκλωσης.  « Ακόμη, θα διεκδικήσουμε φορολογικά κίνητρα, ώστε να υπάρχουν λόγοι μετακίνησης σε οργανωμένους υποδοχείς», πρόσθεσε. Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΕΒΙΠΕ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο της αυτοδιαχείρισης λέγοντας ότι το μοντέλο αυτό «ήταν και παραμένει να είναι ένα από τα ‘όπλα’ των εγκατεστημένων επιχειρήσεων για να βελτιώσουν το κόστος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back