ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πρότυπο Λύκειο Ζωσιμαίας: Διακρίσεις σε διαγωνισμούς

Εικόνα του άρθρου Πρότυπο Λύκειο Ζωσιμαίας: Διακρίσεις σε διαγωνισμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2022, 14:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων γνωστοποιεί επιτυχίες μαθητών-τριών του σε διαγωνισμούς.

Συγκεκριμένα, η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου Κυριακή Γκουργκούλη πήρε το 1ο βραβείο (1500 ευρώ) στον 9ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Ιδρύματος Καίτης Λασκαρίδη, με το διήγημα «Η ιστορία του πορτρέτου» κέρδισε το 1ο  βραβείο (1500 ευρώ). Όπως αναφέρεται, η Κυριακή αντλώντας έμπνευση από το μυθιστόρημα του Όσκαρ Ουάιλντ «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι» παρουσίασε με πρωτότυπο τρόπο την ιστορία από την οπτική γωνία του πορτρέτου.

Στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετείχαν με διηγήματα συνολικά 5 μαθητές/τριες του σχολείου έχοντας την υποστήριξη της φιλολόγου Κ. Σεβεντεκίδου. Συμμετείχαν ακόμη: ο Κωνσταντίνος Ευαγγέλου, μαθητής της Β΄ Λυκείου με το διήγημα «Μουντή Δευτέρα», ο Αθανάσιος Βάντζιος, μαθητής της Β΄ Λυκείου, με το διήγημα «Ο άνθρωπος που νίκησε τη μοναξιά», ο Παναγιώτης Γιουγλής, μαθητής της Γ΄ Λυκείου, με το διήγημα «Εξ όνυχος τον λέοντα», και η Μαργαρίτα Κασιούμη, μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου, με το διήγημα «Εκεί που οι άγγελοι φοβούνται να διαβούν».

«Εκφράζουμε την υπερηφάνεια μας και τα θερμά μας συγχαρητήρια στην Κυριακή για τη διάκρισή της και της ευχόμαστε να είναι πάντα δημιουργική! Συγχαρητήρια αξίζουν και στους υπόλοιπους μαθητές και μαθήτριες για τα εμπνευσμένα διηγήματά τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, το σχολείο βραβεύτηκε στον 14ο Διαγωνισμό Γραπτού Λόγου των Εκδόσεων Πατάκη για την περίοδο 2021-2022. Το σχολείο συμμετείχε στον διαγωνισμό με μια ομάδα έξι μαθητών/τριών και με την υποστήριξη της φιλολόγου Κ. Σεβεντεκίδου και διακρίθηκε ανάμεσα στα τρία σχολεία από όλη την Ελλάδα που πήραν βραβείο.  Επίσης, η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Ανδρομάχη Τσουμάνη κέρδισε για το ποίημά της βιβλία επιλογής της, αξίας 50 ευρώ.

Το έπαθλο της διάκρισης του σχολείου θα είναι, επίσης, βιβλία των εκδόσεων Πατάκη συνολικής αξίας 120 €. «Συγχαίρουμε θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας που πήραν μέρος στον διαγωνισμό και τους ευχόμαστε ολόψυχα κάθε πρόοδο» επισημαίνεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back