Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Προτάσεις για το «μεταπανδημικό τουρισμό»

Εικόνα του άρθρου Προτάσεις για το «μεταπανδημικό τουρισμό»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/12/2020, 18:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τηλεδιάσκεψη με μέλη της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων είχε η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023», Τατιάνα Καλογιάννη.

Συμμετείχαν οι Σπύρος Σουρέλης, Στάθης Σιούτης (που είναι και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη), Λευτέρης Ζαρκάδας, Θεόδωρος Βαντώλας, Δημοσθένης Πατερούσης, Έφη Εξάρχου και τον Γεώργιος Τάσσος.

Μεταξύ άλλων, οι ξενοδόχοι τόνισαν ότι ο κλάδος έχει υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές και ότι θα πρέπει να προετοιμαστεί η τοπική οικονομία, «ώστε να ανταποκριθεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο στις προκλήσεις της μετά πανδημίας εποχής».

Η κα Καλογιάννη από την πλευρά της παράταξης, είπε ότι η προώθηση της περιοχής των Ιωαννίνων πρέπει να αφορά όλο το νομό και όλες τις «πιθανές αιτίες επίσκεψης» (ιατρικοί, αναψυχή, θρησκευτικοί κ.α.)

Είπε ακόμα ότι οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου «είναι επιφορτισμένοι και με μία άλλη αδιόρατη υποχρέωση. Να μεταλαμπαδεύσουν στους φιλοξενούμενους των επιχειρήσεών τους -τους επισκέπτες του τόπου μας- τα στοιχεία του πολιτισμού μας, («κουζίνα», μουσική, αρχιτεκτονική, σχέση με το φυσικό περιβάλλον, κ.α.) όπως αυτά διατηρήθηκαν ανά τους αιώνες».

Πρότεινε, αυτού του τύπου στρατηγικό σχεδιασμό να τον αναλάβει ένας «Οργανισμός Διαχείρισης της ανάπτυξης της επισκεψιμότητας του Προορισμού», διοικούμενος από «πρόσωπα με εξειδικευμένη γνώση και επίγνωση των σχετικών ευθυνών».

Πρόσθεσε ότι οι πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί φορείς θα πρέπει να περιοριστούν σε «επικουρικό ρόλο», τονίζοντας ότι «η Περιφέρεια και ο Δήμος δεν υποκαθιστούν ούτε τους επιχειρηματίες, ούτε πρέπει να διαχειρίζονται ακρίτως και κατά το δοκούν το δημόσιο χρήμα, για ότι νομίζουν αυτοί ότι έχει ανάγκη ο τόπος και ο κλάδος».

Κατέληξε λέγοντας ότι «το αποτυχημένο πρότυπο ό,τι να ‘ναι, όπου να ‘ναι, όποτε να ‘ναι και από όποιον να  ‘ναι, πρέπει να αποτελέσει παρελθόν».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, «καταδείχθηκε η σύγκλιση απόψεων και συμφωνήθηκε ότι θα επιδιωχθεί τακτική επικοινωνία για τον ακριβέστερο προσδιορισμό των δράσεων ανάλογα με την επικαιροποίηση των εξελίξεων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back