Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Προσωπική επίθεση Ερντογάν σε Μέρκελ

Εικόνα του άρθρου Προσωπική επίθεση Ερντογάν σε Μέρκελ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2017, 22:29
ΚΟΣΜΟΣ

Προσωπική επίθεση στην Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ εξαπέλυσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας την για «ναζιστικές πρακτικές», λόγω της απαγόρευσης προεκλογικών συγκεντρώσεων υπέρ του «Ναι» στο τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

«Όταν τους αποκαλούν ναζί, δεν τους αρέσει. Διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους. Ιδιαίτερα η Μέρκελ», είπε σήμερα ο Ερντογάν σε ομιλία του.

«Όμως καταφεύγεις αυτή τη στιγμή σε ναζιστικές πρακτικές», είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στην καγκελάριο. «Ενάντια σε ποιον; Στους αδελφούς μου Τούρκους πολίτες στη Γερμανία και στους αδελφούς υπουργούς», που προσπάθησαν να μεταβούν στη Γερμανία για να διεξαγάγουν εκστρατεία υπέρ της διεύρυνσης των προεδρικών εξουσιών στην Τουρκία, πρόσθεσε.

Παράλληλα η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Γερμανίας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την πραγματοποίηση, χθες, διαδήλωσης Κούρδων στη Φρανκφούρτη στη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες κρατούσαν σημαίες του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και καλούσαν υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.


ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Στο μεταξύ λάδι στη φωτιά ρίχνουν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Τούρκου προέδρου ότι το Βερολίνο υποστήριξε το πραξικόπημα στην Τουρκία. Λαβή για τον ισχυρισμό αυτό στον Ιμπράημ Καλίν έδωσαν οι αμφιβολίες της γερμανικής υπηρεσίας κατασκοπείας για το ρόλο του μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών BND, Μπρούνο Καλ ο οποίος δήλωσε πως η τουρκική κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει την υπηρεσία του ότι ο Γκιουλέν ήταν υπεύθυνος για την απόπειρα πραξικοπήματος.

Πηγές: ΚΥΠΕ, Euronews


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back