ΕΛΛΑΔΑ

Προσλήψεις και μεταρρυθμίσεις στην Υγεία

Εικόνα του άρθρου Προσλήψεις και μεταρρυθμίσεις στην Υγεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2017, 18:15
ΕΛΛΑΔΑ

«Στο τέλος του έτους, όπου ολοκληρώνεται η 1η  φάση της μεταρρύθμισης, θα λειτουργούν στη χώρα 239 Τοπικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας», στελεχωμένες με επιπλέον προσωπικό περίπου 3.000 υγειονομικών, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «επαναστατική κίνηση στον χώρο της υγείας» που αλλάζει τον χάρτη της πρωτοβάθμιας φροντίδας και έχει σχεδιαστεί με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Όταν ο κόσμος ακούει μεταρρυθμίσεις σκιάζεται αντί να αναθαρρεί, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι μια μεταρρύθμιση με κοινωνικό πρόσημο».

Αυτές οι μονάδες θα έπρεπε να έχουν δημιουργηθεί στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, του Χρηματιστηρίου, των εξοπλιστικών, για να μην ξεχνάμε και ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα. Γίνονται σήμερα παρά το γεγονός ότι κυβερνούμε σε συνθήκες αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο «πάρτι» στο χώρο της Υγείας των περασμένων ετών διαβεβαίωσε ότι «όλα θα έρθουν στο φως», ενώ πρόσθεσε ότι κυβέρνηση δίνει «μάχη μέρα με τη μέρα» με το «βαθύ σύστημα της διαπλοκής».


Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας  κ. Ανδρέας Ξανθός έκανε λόγο για την προσπάθεια της κυβέρνησης να αναδιοργανώσει τη δημόσια Υγεία και να ηθικοποιήσει το σύστημα, τονίζοντας ότι «δίνουμε σήμα ότι η περίοδος της εγκατάλειψης της δημόσιας υγείας έχει κλείσει οριστικά».

«Με τη δημιουργία 239 δομών υγείας, σε περιοχές με τις μεγαλύτερες δυσκολίες, αποδεικνύουμε ότι μπορούμε στο ίδιο μνημονιακό πλαίσιο, να μεροληπτούμε υπέρ των πολιτών αυτής της χώρας. Το σύστημα μέχρι στιγμής ήταν πολύ νοσοκομειοκεντρικό. Οι νέες δομές θα φέρουν μια νέα κουλτούρα στο σύστημα υγείας». 

O Ανδρέας Ξανθός αναφέρθηκε και στα μισθολογικά κίνητρα προς τους νέους γιατρούς για τη στελέχωση των 239 τοπικών μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας λέγοντας ότι θα προσλαμβάνονται με αποδοχές αντίστοιχες με αυτές του Επιμελητή Α'.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back