Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Προσεχώς «παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα»

Εικόνα του άρθρου Προσεχώς «παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/08/2020, 17:43
ΕΛΛΑΔΑ

Παρεμβάσεις «τοπικού χαρακτήρα», εάν αυτές κριθούν αναγκαίες από τους ειδικούς, συζητάει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από την ενημέρωση για τη σημερινή (Δευτέρα) τηλεδιάσκεψη για τον covid-19, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή πάντως η τακτική του ΕΟΔΥ αμφισβητείται έντονα, όπως στην περίπτωση των δηλώσεων του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, παρουσιάστηκαν «αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας, τα κρούσματα ανά περιοχές και ηλικίες και τα δεδομένα από το σύστημα υγείας». Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά, σε ό,τι αφορά την εξάπλωσή τους, αμφισβητούνται…

Ειδική αναφορά έγινε για τα πρωτόκολλα επιστροφής στην εργασία για εκείνους που γυρίζουν από διακοπές. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες ύστερα από τη συζήτηση που θα γίνει στην Επιτροπή των επιστημόνων. Αποφασίστηκε δε η αποστολή πανελλαδικού μηνύματος από το 112 για την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας για όσους επιστρέφουν.

Επίσης έγινε συζήτηση για την προετοιμασία ανοίγματος των σχολείων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back