Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 18-10-2019, 10:03

Την περασμένη Τετάρτη 16 Οκτωβρίου έγινε στην Κόνιτσα συνάντηση εργασίας εμπειρογνωμόνων του Φυσικού Πάρκου Sauerland-Rothaargebirge Βεστφαλίας, του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου και του Δήμου Κόνιτσας με σκοπό τη σύναψη συνεργασίας με την χρήση συγκεκριμένων χρηματοδοτικών μέσων στο πλαίσιο της ανάπτυξης συνεργασιών του Γεωπάρκου Βίκου – Αώου με φορείς και Δήμους παρόμοιων περιοχών από την Ελλάδα και από άλλες χώρες.  

Η αποστολή αυτή έρχεται ως συνέχεια δύο προηγούμενων που πραγματοποιήθηκαν κατά το 2018 και 2019 στην Ελλάδα (Δήμοι Ζαγορίου και Κόνιτσας) και στην Γερμανία αντίστοιχα.

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων η ανάπτυξη κοινών διακρατικών έργων στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER, η ανάπτυξη κοινών έργων μέσω του Προγράμματος ERASMUS, η διερεύνηση περαιτέρω δυνατοτήτων χρηματοδότησης, η προώθηση τοπικών προϊόντων και άλλα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε ξενάγηση στην Γέφυρα του Βοϊδομάτη, στην Γέφυρα Κόνιτσας και σε άλλα σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της περιοχής.  200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα