ΗΠΕΙΡΟΣ

Προς Κοιλάδα Αχελώου με 5 εκατ. ευρώ

Εικόνα του άρθρου Προς Κοιλάδα Αχελώου με 5 εκατ. ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2020, 15:44
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στη βελτίωση ενός δρόμου, που θα διευκολύνει τη σύνδεση της Άρτας με την Ευρυτανία και την Αιτωλοακαρνανία και θα συμβάλλει στην άρση της απομόνωσης των χωριών της Κοιλάδας του Αχελώου, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου.

Πρόκειται για το έργο «βελτίωση-ασφαλτόστρωση διανομαρχιακού δρόμου Άρτας-Ευρυτανίας (τμήμα Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη-β’ φάση)», με προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), τη δημοπράτηση του οποίο αποφάσισε η οικονομική επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση.

Το οδικό τμήμα Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη έχει μήκος 3,5 χλμ. Η μελέτη οδοποιίας του έργου αυτού έχει γίνει εδώ και 15 χρόνια, το 2005. Τα προηγούμενα χρόνια είχε υλοποιηθεί η α’ φάση του δρόμου, σε 2,8 χλμ., με ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ.

Για τη β’ φάση, η χρηματοδότηση των 5 εκατ. ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων εγκρίθηκε πέρσι την άνοιξη με απόφαση του τότε υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη. Το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο που θα προκύψει από τον διαγωνισμό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back