ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Προς εγκρίσεις ο δρόμος Καλπάκι-Κόνιτσα

Εικόνα του άρθρου Προς εγκρίσεις ο δρόμος Καλπάκι-Κόνιτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/06/2020, 19:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε καλό ποσοστό έγκρισης είναι τα προαπαιτούμενα για το δρόμο Καλπάκι-Κόνιτσα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών. Ο υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρου Καλογιάννη, ως εξής:

«Έχει κατατεθεί το σύνολο των μελετών του οδικού άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα. Βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης και η υπολειπόμενη Οριστική Μελέτη Τεχνικών Έργων, ήτοι μιας γέφυρας μήκους 220 μέτρων, και του Κτηματολογίου.

Ο προϋπολογισμός του έργου, βάσει του Τεύχους «Τεχνική Έκθεση - Προϋπολογισμός», όπως κατατέθηκε στην Οριστική Μελέτη Οδοποιίας, είναι 33,6 εκ. € (συμπεριλαμβανομένου του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας 24%, των Γενικών Εξόδων & του Οφέλους Εργολάβου, αλλά και απρόβλεπτων 9%). Με την ολοκλήρωση των εγκρίσεων και την παραλαβή της σύμβασης, θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες εξασφάλισης πόρων, προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από τις συναρμόδιες υπηρεσίες».

Ο κ. Καλογιάννης από την πλευρά του τόνισε ότι, από τα οκτώ χρόνια μετά την έγκριση διάθεσης της πίστωσης, χάθηκαν τα τέσσερα: «Χάθηκε πολύτιμος χρόνος την πενταετία 2015 – 2019, όμως με την ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης της νέας γέφυρας στον ποταμό Βοϊδομάτη, το έργο θα παραληφθεί και θα ξεκινήσει η αναζήτηση των αναγκαίων πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την κατασκευή του», είπε μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back