Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Προς απαγόρευση ξανά, πανηγύρια-συναυλίες

Εικόνα του άρθρου Προς απαγόρευση ξανά, πανηγύρια-συναυλίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2020, 17:49
ΕΛΛΑΔΑ

Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, «έδειξε» προς την απαγόρευση των πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων, τουλάχιστον μέχρι τέλος Ιουλίου.

Το κυβερνητικό επιχείρημα είναι ότι «επειδή η καμπάνα κινδύνου δεν χτυπάει μόνο για τις αφίξεις από το εξωτερικό, αλλά και για τα φαινόμενα χαλάρωσης στο εσωτερικό».

Έτσι, εκτός από τα πανηγύρια που ήδη, είχε διαμηνυθεί στους δημάρχους να μην αδειοδοτούν εκδηλώσεις, μάλλον πάνε για ακύρωση τα live του Ιουλίου.

Η κυβερνητική στάση στο συγκεκριμένο ζήτημα περνάει στην… τρίτη της παλινδρόμηση, που ξεκίνησε από την αρχική ολική απαγόρευση, πέρασε στη μερική, υπό όρους αδειοδότηση και τώρα πάει για την πρόσκαιρη απαγόρευση…

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

Εντείνονται οι στοχευμένοι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας με έμφαση στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα. Από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 11η Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας 67.797 τεστ, εκ των οποίων τα 218 ήταν θετικά. Ο κ. Πέτσας συμπέρανε ότι τα θετικά τεστ των εισερχόμενων είναι λίγα, ωστόσο επικαλέστηκε και τα στοιχεία που δείχνουν ότι τα θετικά τεστ είναι τετραπλάσια στον Προμαχώνα, από ό,τι στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σοβαρότατη ευθύνη φέρει η κυβέρνηση, η οποία επέτρεψε «μερικώς» την είσοδο ταξιδιωτών από περιοχές όπου τα κρούσματα βρίσκονται σε έξαρση, παρότι αρχικά, την είχε απαγορεύσει…

«Από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα αποδεικτικά έγγραφα των αρνητικών τεστ που υποχρεούνται να προσκομίζουν όσοι επιθυμούν να εισέρθουν από τον Προμαχώνα. Σε περίπτωση επίδειξης μη-αυθεντικού, πλαστού εγγράφου, θα επιβάλλονται φυσικά οι προβλεπόμενες κυρώσεις» είπε ο κ. Πέτσας.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι ενισχύονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την Αλβανία.

Από τις 15 Ιουλίου ανοίγουν οι απευθείας πτήσεις τόσο από το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και, στις 22 Ιουλίου, από τη Σουηδία, χώρες με πολλά κρούσματα. «Παράλληλα, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα οι Η.Π.Α., εξετάζεται το άνοιγμα των απευθείας πτήσεων από τέλος Ιουλίου 2020, με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Πέτσας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back