ΕΛΛΑΔΑ

Προληπτική καραντίνα στο «πείραμα της Ρόδου»

Εικόνα του άρθρου Προληπτική καραντίνα στο «πείραμα της Ρόδου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2021, 13:09
ΕΛΛΑΔΑ

Πριν από μερικές μέρες ξεκίνησε το «πείραμα της Ρόδου», με επιστημονική καθοδήγηση, ενόψει του «ανοίγματος του τουρισμού» σε λιγότερο από ένα μήνα, στην Ελλάδα.

189 Ολλανδοί από τους 25.000 που υπέβαλαν αίτηση, έκαναν πληρωμένες διακοπές στη Ρόδο. Η αυστριακή εφημερίδα Der Standard σημείωνε ότι «η ελληνική κυβέρνηση θέλει να σώσει την τουριστική σεζόν παρά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού».

Οι επιστήμονες παρατηρούν τις συνήθειες των παραθεριστών, όπως πχ πόσο συχνά πλένουν τα χέρια τους, αν διατηρούν αποστάσεις, αν φοράνε μάσκα, με λίγα λόγια, αν εφαρμόζουν τα μέτρα ασφαλείας.

Όταν επιστρέψουν, στις 19 Απριλίου, οι παραθεριστές θα πρέπει να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα πέντε ημερών.

Το πείραμα ωστόσο δεν φαίνεται να πήγε τέλεια. Σύμφωνα με τον ολλανδικό ιστότοπο NOS, οκτώ ταξιδιώτες θα μπούνε σε καραντίνα και τέσσερις από αυτούς θα επανεξεταστούν με PCR τεστ.

Σύμφωνα με τον ίδιο ιστότοπο που επικαλείται το διοργανωτή, τη Sunweb, το τεστ των τεσσάρων είναι σε οριακές τιμές, ωστόσο προληπτικά, θα μπούνε σε καραντίνα τόσο αυτοί, όσο και οι συγκάτοικοί τους.

Σημειωτέον ότι οι συμμετέχοντες-ουσες έχουν αρνητικά τεστ κατά την έναρξη του πειράματος και στο σημείο διαμονής είναι απομονωμένοι-ες, σε μια ιδιότυπη, «τουριστική καραντίνα».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back