ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Προκλητική στήριξη επιχειρηματικών ομίλων»

Εικόνα του άρθρου «Προκλητική στήριξη επιχειρηματικών ομίλων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2020, 20:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο καταφέρεται και αυτό με ανακοίνωσή του, κατά της πλειοψηφίας της διοίκησης του συλλόγου εργαζόμενων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, η οποία πρόσκειται στη ΔΑΚΕ, με αφορμή την ανακοίνωση του συλλόγου κατά εργαζόμενης που αρνήθηκε τη δωρεά του ιδρύματος Νιάρχου.

«Η πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων στο Π.Γ.Ν.Ι. ως γνήσιοι εκφραστές της κυβέρνησης και των ιδιωτών στην υγεία, κάλεσε συναδέλφισσα νοσηλεύτρια , ούτε λίγο ούτε πολύ, να απολογηθεί γιατί δεν αποδέχτηκε τη δωρεά χρηματικού μπόνους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Δεν έχουν τσίπα, καλλιεργούν την συναίνεση, την υποταγή, τη μοιρολατρία και τον εφησυχασμό» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.

«Η υγεία ούτε ατομική υπόθεση είναι, ούτε εμπόρευμα, ούτε πρέπει να στηρίζεται στις δωρεές των ιδιωτών. Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θέλει τα νοσοκομεία -επιχειρήσεις, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές – πωλητές, και την υγεία μας εμπόρευμα, είναι διαχρονική επιδίωξη των επιχειρηματικών ομίλων για νέα κέρδη.   Ο στόχος τους για συμπράξεις ιδιωτών στα νοσοκομεία και το πέρασμα της υγείας στην τοπική διοίκηση είναι επικίνδυνες εξελίξεις για την υγεία του λαού» συμπληρώνει μεταξύ άλλων.

Τέλος, δηλώνει τη στήριξή του σε εργαζόμενους-ες που «που ανέδειξαν τις χρόνιες ελλείψεις και αρνήθηκαν να γίνουν ιμάντες της συναίνεσης στις επιδιώξεις των δωρητών και των εμπόρων της υγείας» και καλεί στη συγκέντρωση της Πέμπτης, 9 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back