Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύλλογος εργαζόμενων κατά εργαζόμενης…

Εικόνα του άρθρου Σύλλογος εργαζόμενων κατά εργαζόμενης…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/07/2020, 22:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο σύλλογος των εργαζόμενων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καταγγέλλει τις εργαζόμενες στο νοσοκομείο που δεν αποδέχθηκαν τη δωρεά του ιδρύματος Νιάρχου.

Αφού κάνει μια εκτενή εισαγωγή λέγοντας ότι «είχε εκφράσει την αντίθεσή του, τόσο με τη διαδικασία υλοποίησης της πρόθεσης του δωρητή, όσο και με την αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση, που εκφράστηκε μέσα από τον εφαρμοστικό Νόμο 4690/30-05-2020», τη δικαιολογεί λέγοντας ότι «μόνος λόγος της αντίθεσής μας αυτής είναι ότι η πρόθεση του δωρητή, την οποία είναι ευνόητο ότι σεβόμαστε και τιμούμε απόλυτα, αγνοεί, προφανώς από κακή ενημέρωση, ότι πέραν από τους εργαζόμενους επαγγελματίες υγείας στις Μ.Ε.Θ. – Μ.Α.Φ. και Κλινικές Covid, υπήρχε και ένας σημαντικός αριθμός άλλων εργαζομένων – επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι είχαν ενεργή συμμετοχή, τόσο σε επίπεδο διερεύνησης ύποπτων κρουσμάτων, στα Κέντρα Υγείας και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) των Νοσοκομείων όσο και στη διακομιδή ή διαχείριση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, όπως για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στα διαγνωστικά Εργαστήρια ή ακόμη και στο Ε.Κ.Α.Β».

Ο σύλλογος αποδίδει σε «κακή ενημέρωση» την επιλογή των δικαιούχων, που όντως προκάλεσε τελικά διαφωνίες και εντάσεις. Τραυματιοφορείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ζητούν με εξώδικο να συμπεριληφθούν και αυτοί, καθώς υπηρέτησαν στη μονάδα Ειδικών Λοιμόξεων.

Δεν είναι το ίδιο δικαιολογητικός όμως, όταν αναφέρεται στη «συνάδελφο νοσηλεύτρια της ΜΕΘ» και σε άλλες περιπτώσεις. Παρεμπιπτόντως, αγνοεί τη δεύτερη  ανακοίνωση εργαζόμενης, στο νοσοκομείο.

Ο σύλλογος υπερασπίζεται αναφανδόν το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έναντι μιας νοσηλεύτριας, απαριθμώντας μια σειρά δωρεές του. Επίσης, αποδίδει την ανακοίνωση της εργαζόμενης στην κομματική της ταυτότητα, λέγοντας ότι «δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το περιεχόμενο της δήλωσης της συναδέλφου δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της κομματικής εφημερίδας του κόμματος της (902.gr) στις 25.06.2020 στις 10:16, πριν από οποιοδήποτε άλλο τοπικό έντυπο».

Καλεί μάλιστα την εργαζόμενη να… απολογηθεί «στους πολίτες και στους χιλιάδες ασθενείς της περιοχής μας για τα οφέλη των πολλαπλών προσφορών του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” στην περιοχή μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back