Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κόντρα με… ευχές

Εικόνα του άρθρου Κόντρα με… ευχές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2021, 18:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, παραθέτει την απάντηση που έλαβε από το γενικό διευθυντή της «Πίνδου» Λ. Τσακανίκα, στην επιστολή που έχει αποστείλει σε επιχειρήσεις προκειμένου να προβεί σε ενημέρωση των εργαζόμενων για διάφορα ζητήματα, όπως το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, η πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση, κ.α.

Σύμφωνα με το ΕΚΙ, ο κ. Τσακανίκας αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι απαγορεύονται όλες οι επισκέψεις στο πτηνοσφαγείο μας λόγω Covid-19 αλλά και για το λόγο ότι δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί όλο το προσωπικό μας. Τις ευχές σας μας τις στείλατε με πολλούς τρόπους.Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόησή σας. Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση , Καλό Πάσχα και Καλό Αγώνα».

Στην… αμυδρά ειρωνεία της απάντησης, το ΕΚΙ απαντάει με μια επιθετική ανακοίνωση. Κατηγορεί τη διοίκηση της «Πίνδου» ότι «απαγορεύει την είσοδο στο χώρο του εργοστασίου με πρόσχημα την πανδημία θέλοντας να ορθώσει εμπόδια στην οργάνωση των εργατών εν όψη της αγωνιστικών απεργιακών Πρωτομαγιάτικων κινητοποιήσεων στις 6 Μάη» και αναφέρεται στη γνωστή υπόθεση εμβολιασμών εργαζόμενων, την οποία το Υπουργείο Υγείας απέδωσε σε «λάθος του συστήματος».

Λέει το ΕΚΙ ότι ο κ. Τσακανίκας «στοχοποιεί το Εργατικό Κέντρο για δημοσιεύματα που εμφανίζουν την ΠΙΝΔΟ να σχετίζεται με τον εκτός λίστας εμβολιασμό, για τον οποίο έχει ήδη διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση».

Τον κατηγορεί επίσης ότι «από τη μια επιβάλετε στους εργάτες να εμβολιαστούν για να αποκτήσετε πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές σας και από την άλλη τους ρίχνετε τις ευθύνες όπως ανέντιμα αφού ανώνυμα δηλώσατε αυτό  ο ίδιος σε τηλεοπτική εκπομπή στο MEGA».

Το ΕΚΙ αναφέρει ακόμα, απευθυνόμενο στο γενικό διευθυντή της επιχείρησης, ότι «η επιστολή σας έρχεται την ίδια ώρα που προσπαθήσατε να απολύσετε εργάτη σας γιατί απήργησε, την ίδια ώρα που  η κυβέρνηση για χάρη του κεφαλαίου ετοιμάζεται να ψηφίσει νόμο που καταργεί το 8ωρο 135 χρόνια μετά την κατάκτηση του, που δίνει μάχη για το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργατών και το τσάκισμα των συνδικάτων. Ηγείστε κε. Γενικέ στην προσπάθεια αυτή,  γιατί αυτά σας απασχολούν».

Επίσης, «φωτογραφίζει» στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο σωματείο των εργαζόμενων και στο ΕΚΙ, ως «συνομιλητές της εργοδοσίας» και τα κατηγορεί ότι «δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα όλους αυτούς τους μήνες και πολλοί άλλοι όπως η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back