Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη φυσιολατρικών διαδρομών

Εικόνα του άρθρου Προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη φυσιολατρικών διαδρομών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2019, 00:10
ΗΠΕΙΡΟΣ

Διετή προγραμματική σύμβαση με τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων για τη μελέτη και κατασκευή του έργου ανάδειξης φυσιολατρικών διαδρομών σε δάση και δασικές εκτάσεις περί των ποταμών Αράχθου, Καλλαρίτικου και των παραποτάμων του, υπέγραψε παρουσία του δημάρχου, Ι. Σεντελέ, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλος.

Σκοπός της σύμβασης είναι η βελτίωση των παρεχόμενων διευκολύνσεων στους επισκέπτες στην περιοχή των παραπάνω ποταμών, στα διοικητικά όρια του δήμου και η αξιοποίησή της μέσω της τουριστικής δραστηριότητας, με ήπιες παρεμβάσεις, επιτρεπτές από το ΠΔ του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων-Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου. 


Στο Δήμο Μετσόβου

Επιπλέον, υπογράφηκε, μεταξύ άλλων, από τον αναπληρωτή υπουργό απόφαση παραχώρησης κατά χρήση στον δήμο Μετσόβου αποθήκης πατατόσπορου που ανήκει στη δασική υπηρεσία και βρίσκεται στη θέση Μπελούσια του δημοσίου δάσους της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας του δήμου Μετσόβου. 

Η διάρκεια παραχώρησης είναι 15 έτη και ο σκοπός της παραχώρησης είναι η κάλυψη των αναγκών αποθήκευσης υλικών του δήμου Μετσόβου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back